Zelené gazpacho
Studené zeleninové polévky jsou ideální pro horké dny. Osvěží nás, zasytí a dodají spoustu vitamínů, protože zeleninu nebudeme vařit. Místo rajčat na přípravu polévky gazpacho tentokrát použijeme okurku, řapíkatý celer a papriku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 769 kJ / 2 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,96 g |
Tuky | 257,06 g |
Vláknina | 11,74 g |
Cholesterol | 4 mg |
Sodík | 63 mg |
Sůl | 0,23 g |
Sacharidy | 37,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme celer, papriku, oloupanou okurku, chilli papričku a toastový chléb.
Krok 2: Vše vložíme do mixéru, přidáme cukr, olej, ořechy, špenát a ostatní suroviny kromě jogurtu.
Krok 3: Mixujeme dohladka. Nakonec přidáme řecký jogurt.
Krok 4: Pokud je polévka hustá, zředíme ji vodou. Ochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme vychlazenou.
Zveřejněno 12. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelené gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRn5R
Moje poznámka
Zelené gazpacho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRn5R
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
celer řapíkatý,
paprika čerstvá zelená,
okurka salátová,
chilli paprika čerstvá,
chléb toustový tmavý,
cukr třtinový,
olej olivový,
ořechy vlašské,
špenát baby,
petrželka zelená,
česnek,
bazalka čerstvá,
voda,
ocet sherry,
sůl,
pepř mletý,
jogurt řecký
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.