Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Upečte rafinovaně lahodné koláče s kombinovanou náplní. Sezóna švestek vrcholí a modré plody jsou lahodné a sladké. V kombinaci s mákem, povidly a sladkou drobenkou vás dostane. Trocha práce navíc vás odmění skvělým moučníkem.
Suroviny pro 1 dávka
16 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 725 kJ / 3 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,84 g |
Tuky | 183,70 g |
Vláknina | 36,81 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 677 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 483,35 g |
Postup přípravy
Horní vrstvu těsta poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu a půl. Krok 2: Z těsta uděláme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme chvíli kynout.
Dnem skleničky tvoříme doprostřed důlek. Dno skleničky si “máčíme” do hladké mouky. Krok 3: Náplň připravíme smícháním povidel, máku a rumu. Švestky nakrájíme na čtvrtky nebo na kousky. Na drobenku smícháme v misce cukr s máslem a moukou. Prsty vytvoříme drobenku. Krok 4: Přes cukrářský sáček naneseme na koláče náplň, do ní zatlačíme švestky a posypeme drobenkou.
Nakonec kraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Tu po chvilce stáhneme na 160 °C a pečeme cca 20 minut, dokud nejsou koláče zlaté.
Zveřejněno 13. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319nA
Moje poznámka
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319nA
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 11 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 12 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 13 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 14 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 16 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 18 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
droždí sušené,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
olej,
vejce,
švestky,
povidla švestková,
mák mletý,
rum,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
máslo
Komentáře (7)
Moc děkuji za pěkný komentář. 😊 A jak se tehdá povedly? 😉 Já se na ně chystám dnes. 😋 Jsou dobré i druhý, ba dokonce i třetí den. 👌