Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento jednoduchý, ale výživný recept je ideální jako lehký oběd či večeře, přičemž potěší nejen milovníky bezmasé kuchyně.
Postup přípravy
Krok 1: Bramborový fondán:
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Moje poznámka
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 1 hodinou
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 14 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 14 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 15 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 17 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 17 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 17 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 18 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 19 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 19 hodinami
Suroviny:
brambory,
olej slunečnicový,
máslo,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
kopr,
brambory,
smetana na vaření,
olej,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
smetana,
olej slunečnicový,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř mletý,
cizrna,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
limetka,
olej slunečnicový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.