Kokosový perník
Kdo miluje kokosovou chuť řezů, je tu správně. Jako základ na tento moučník je kromě strouhaného kokosu použito také kokosové mléko, které nahradí použití vajec do těsta. Po upečení potřete perník marmeládou a posypte kokosem, bude opravdu dokonalou sladkou tečkou.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve smícháme sypké suroviny. Včas zapneme troubu na 180 °C.
Krok 2: Poté přilijeme kokosové mléko a nakonec rozpuštěné máslo.
Krok 3: Těsto nalijeme do pekáčku, který vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: Upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
Krok 5: Po vychladnutí pomažeme marmeládou a posypeme kokosem nebo polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 28. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wV5Z
Moje poznámka
Kokosový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wV5Z
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 55 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 1 hodinou
Belgické vafle
ne.honzula12 před 4 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 4 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 5 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 6 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 7 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 10 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
cukr třtinový,
kakao,
kokos strouhaný,
koření do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
mléko kokosové,
máslo,
marmeláda pikantní,
kokos strouhaný,
poleva čokoládová
Komentáře (1)