Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Batátové bramboráčky

Klasické bramboráky má rád snad každý. Vyzkoušeli jste však někdy připravit bramboráky z jejich sladké alternativy, batátů? Jejich skvělá chuť vás příjemně překvapí. Tuto smaženou pochoutku můžete podávat samotnou nebo jako přílohu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jarní cibulku pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Batáty oškrábeme a najemno nastrouháme. Přidáme cibulku, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku, česnek a vše společně promícháme. Krok 3: Na rozpáleném oleji smažíme malé placičky z obou stran dozlatova. Po usmažení bramboráčky klademe na papírový ubrousek, který vsákne přebytečný tuk. Krok 4: Podáváme samotné nebo jako přílohu. Hodí se například k pečenému kuřeti.

TIP: Jak se dělají batáty v troubě?

Zveřejněno 23. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Batátové bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mmv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Batátové bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6mmv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
batáty, cibulka jarní, vejce, mouka polohrubá, majoránka sušená, česnek, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu