Kinder mléčný řez
Domácí Kinder mléčný řez – nadýchaný kakaový korpus, jemný medový krém a dokonale lahodná chuť, která potěší nejen děti, ale i dospělé. Dopřejte si tuto neodolatelnou sladkou radost!
Postup přípravy
Krok 1: Velký plech na pečení (zhruba 40 x 30 cm) vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme na 160 °C.
Krok 2: Vejce a cukr vyšleháme mixérem nebo v kuchyňském robotu do světlé nadýchané pěny. Mouku i kakao prosijeme a spolu se špetkou soli opatrně vmícháme do vaječné pěny.
Krok 3: V menší misce rozmícháme med s rozpuštěným máslem. Přidáme 3-4 lžíce těsta a prošleháme. Potom hmotu přilijeme k těstu a krátce promícháme. Čím déle budeme míchat, tím více bude těsto ztrácet na objemu, tak pozor na to.
Krok 4: Těsto vylijeme na připravený plech, rozetřeme až k okrajům. Vrstva bude opravdu nízká, ale nebojte, je dostatečné. Vložíme do trouby a pečeme 10-12 minut.
Krok 5: Upečený vlažný plát těsta překlopíme na velký podnos nebo prkénko, spodní strany sloupneme papír a potom plát zase otočíme zpět.
Krok 6: Želatinu namočíme do studené vody. Mezitím vyšleháme 250 g smetany téměř do pevna.
Krok 7: Zbytek smetany spolu s medem ohřejeme, nesmí vařit, stačí teplota kolem 50 °C. Přidáme mléko, rozmícháme a nyní okapanou želatinu, opět důkladně rozmícháme. Postupně zašleháme tuto smetanovou směs se želatinou do vyšlehané smetany.
Krok 8: Plát rozpůlíme a jednu polovinu otočíme spodní stranou nahoru. Tuto spodní stranu natřeme krémem ve stejně vysoké vrstvě. Přikryjeme druhou půlkou korpusu.
Krok 9: Řezy uložíme do lednice přes noc, krásně ztuhnou a rozleží se. Druhý den nakrájíme na menší kousky a můžeme se kochat dětskou radostí z toho, co vzniklo. Skladujeme v chladu.
Zveřejněno 17. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kinder mléčný řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KKr
Moje poznámka
Kinder mléčný řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KKr
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 20 minutami
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 43 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 54 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 1 hodinou
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 3 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 3 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 3 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
prášek kakaový,
máslo,
med,
smetana ke šlehání,
med,
mléko sušené,
želatina
Komentáře (8)