Italský salát se zelím
Příjemně svěží italský salátek poslouží ať už jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Salátek z bílého zelí s olivami a sušenými rajčaty má díky zálivce z vinného octa a cukru zajímavou sladkokyselou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Zelí nakrouháme najemno, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, okapaná rajčata nakrájíme na jemné nudličky a vše dáme do větší mísy. Přidáme olivy a vše zlehka promícháme.
Krok 2: V hrnečku vidličkou prošleháme olej, ocet, sůl a cukr a zálivkou přelijeme salát. Vše promícháme, mírně opepříme a případně dosolíme.
Krok 3: Salát necháme v chladu alespoň krátce rozležet.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italský salát se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L950W
Moje poznámka
Italský salát se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L950W
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 10 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 7 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 11 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 11 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 12 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 12 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 13 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 13 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 13 hodinami
Suroviny:
zelí bílé,
sůl,
cibule červená,
rajče sušené v oleji,
olivy zelené,
olej olivový,
ocet vinný bílý,
cukr třtinový,
pepř mletý
Komentáře (2)