Kuřátko s nádivkou z bílé klobásy

Eliza Kuchařka:

4-6 porcí Drůbeží maso 18 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

1 kuře
200 g vinné klobásy nebo smetanové klobásy
2 vařené brambory
1 palička česneku
zelená petrželová nať
pepř
sůl
máslo
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z klobásy vymačkáme obsah a smícháme ho s bramborami, nakrájenými na malé kostičky a nasekanou petrželkou.

  2. Kuře osolíme zevnitř i vně, opepříme a naplníme nádivkou. Otvor zašijeme nebo spíchneme párátky.

  3. Pekáček vymažeme máslem a dno poklademe celými, neoloupanými stroužky česneku.

  4. Na česnek položíme kuře, aby se zespoda nedusilo, ale peklo. Můžeme velmi mírně podlít vodou.

  5. Na kuře poklademe plátky másla, vložíme do trouby rozpálené na 230°C a pečeme 1,5-2 hodiny, část z té doby přikryté, například alobalem.

  6. Občas přeléváme vypečenou šťávou, kterou na závěr zahustíme jíškou nebo kuličkou z hladké mouky a másla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřátko s nádivkou z bílé klobásy

  • luckymoon luckymoon

    Holky, vy mě utrápíte, další skvělý receptík, ukládám a bodíkuju. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    ejhle - náhodný recept a jak parádní....:yes:, určitě vyzkouším...:-p
    a ke komentářům...také raději peču drůbež (kuře,kachnu) vcelku naplacato (např. jako http://www.toprecepty.cz/recept/12860-medovo-sojov..., jinak je to uvnitř spíše udušené...a nádivku vedle....ale častá alternativa jsou jen stehna (čtvrtky) a nádivku dávám pod kůži....stejně to udělám i v tomto případě :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli, fotku jsem konečně přidala.:-D:-D:-D Jinak opravdu výborné, šťávička jemná a nádivka ...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Špagetko, to jsem ráda, že jste vyzkoušeli a hlavně, že chutnalo...:-K
    A kdepak je ta fotka od tebe? Moc se na ni těším...:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz, udělala jsem, nemusím sice tyhle klobásky, ale rodinka jo a rozhodla, že prý se nemusí všechno řídit jen mojí chutí, jo to mám za to, že je pouštím na svůj počítač... ;-):-D:-D:-D, ale vážně - je teda bylo to jedlé ... fotku za chvilku, nebudeš naštvaná že ne? ;-):yes::yes:
    Jo klobásky byly smetanové, kuřátko celé nebylo - 4 čtvrtky, jinak jsem postup dodržela.:-p:yes: Já pekla jen hodinku horkovzduchem na 200°C - právě že záleží na troubě;-), takže prý bodík (jo chutnalo i mě :-D)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za body :-K.
    Jendo, já jsem to negrilovala, ale pekla poměrně dlouho v troubě. Takže když se ti bude chtít, můžeš zkusit i během roku...;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, dobrý nápad, letos už jsme grilovací sezónu ukončili, ale příští rok určitě vyzkouším;-). Posílám čtvrtý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetko, děkuju za odpověď:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Maris se určitě zlobit nebude - navinulá chuť je lehce ale jen lehce jakoby nakyslá, Jani, už ses na to jednou ptala ohledně jablek.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    maris, můžeš mi trošku vysvětlit výraz přídavného jména "navinulé"?:-)) Já se s tím tady docela často setkávám a tak jsem si odvodila, že snad mají význam, něco, jako "přidaná chuť" z něčeho jiného:-D. To je asi pořádný blábol, co?:-)):-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Bílé klobásy máme moc rádi - vinné i smetanové, myslím, že moc velký rozdíl mezi nimi není, vinné jsou tak trochu navinulé. Už jsem s nimi - mimo klasického osmažení - dělala i různé náplně do závitků, ale nádivku ještě ne. Díky za tip, určitě brzy vyzkouším a posílám + :yes: Krásné fotky:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Tak to bude dobrůtka:-p Eli, fakt:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, já ji také neznala, upozornila mě na ni kolegyně, že prý jim chutná víc než vinná. Ale také jsem ji ještě nekoupila, tkže nevím, jaký je v nich rozdíl ;-), ale prý vypadají úplně stejně. Tak jsem ji napsala jako alternativu...
    Děkuji vám moc za body a zájem o recept :-).

    Odpovědět

  • pipre pipre

    S vinnou klobásou jsem ještě nic nedělala a pořád se k tomu chystám. Ale toto bych fakt ráda vyzkoušela.:yes:3.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Vinnou klobásu znám, je jich více druhů, ale smetanová? Tak to slyším poprvé:-O Je tady více receptů s tou vinnou klobásou a vždycky jsem to chtěla vyzkoušet. Problém je, že teď já jím úplně jinak a pro dva lidi se mi neoplatí péct celé kuře. Každopádně ti patří bodík!;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo