Dančí s cibulovou omáčkou
Pro milovníky zvěřiny přinášíme vynikající recept na daňčí maso restované na bylinkovém másle, přelité cibulovou omáčkou a podávané s bramborovo-mrkvovým pyré. Je sice náročnější na přípravu, ale výsledek vám vynaloženou námahu plně vynahradí.
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme a očistíme. Poté osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Necháme chvíli marinovat.
Krok 2: Oloupeme a omyjeme brambory i mrkev, nakrájíme na kostičky a uvaříme v jednom hrnci v osolené vodě doměkka.
Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Lišky omyjeme a podle potřeby překrojíme. Kapustičky omyjeme a překrojíme na polovinu.
Krok 4: V dalším hrnci rozpustíme trochu másla, na kterém orestujeme cibuli. Poté zalijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Omáčka pak více zhoustne. Dochutíme solí, pepřem a případně i cukrem.
Krok 5: Rozpálíme pánev, na které rozpustíme trochu másla a orestujeme lišky, které ochutíme solí, pepřem a mletým kmínem. Lišky restujeme alespoň 10 minut, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. Na stejné pánvi rychle orestujeme kapustičky, přidáme k liškám.
Krok 6: Poté na stejnou pánev přidáme rozmarýn, tymián, česnek a necháme trochu provonět. Na takto připraveném bylinkovém másle orestujeme zprudka maso, aby se zatáhlo, a dáme ho asi na 8-10 minut do trouby na 180 °C. Pokud máte kuchyňský teploměr, tím lépe. Maso podle potřeby propečení pečeme na 55-70 stupňů v jádru masa.
Krok 7: Mezitím, když se maso peče, rozšťoucháme brambory s mrkví.
Krok 8: Omáčku z cibule můžeme v případě potřeby rozmixovat, ale cibulka je ve víně tak jemná, že to není nutné.
Krok 9: Maso nakrájíme na plátky, přelijeme cibulovou omáčkou a podáváme s bramborovo-mrkvovým pyré.
Zveřejněno 8. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí s cibulovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rYOz
Moje poznámka
Dančí s cibulovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rYOz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 11 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 13 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
cibule červená,
víno červené,
houby lišky,
kapustičky,
brambory,
mrkev,
hořčice plnotučná,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
česnek,
rozmarýn,
tymián
Komentáře (1)