Hovězí na divoko
Hovězí maso vyžaduje při úpravě trpělivost. Ta se ale vyplatí, pokud výsledkem tak dokonalé sváteční jídlo, jako je v tomto receptu. Výborně ochucené maso, jemná omáčka a vhodně zvolená příloha udělá oběd vpravdě luxusním.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 7 376 kJ / 1 763 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 320,78 g |
Tuky | 33,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 705 mg |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 20,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Divoké koření (a nejen to) si připravuji ve starém elektrickém tříštivém kávomlýnku.
Jako přílohu jsem použil hrníčkové knedlíky od Jany Remkové a měly obrovský úspěch. http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2009 09:03
přesně tak, jak píše Jana R - hovězí na divoko v konzervě bylo Je to asi rok, si manžel z nostalgie koupil dnes prodávanou konzervu, no nemělo to vůbec nic (kromě názvu) společného s produktem prodávaným v minulosti - brrrr
bodík + určitě ozkouším v nejbližší době, hovězí máme rádi. Dám vařit do pomalého hrnce - už se těším
bodík + určitě ozkouším v nejbližší době, hovězí máme rádi. Dám vařit do pomalého hrnce - už se těším
2. 11. 2009 03:06
bod+
2. 11. 2009 00:55
Jako vždy profesionální! Bod!
1. 11. 2009 22:05
Jendo - moc pěkný recept. Úplně cítím nutkání to jít ochutnat.
1. 11. 2009 21:00
Jendo, hovězí mám ráda a ten recept, jak na něj koukám, voní až ke mne domů. Určitě vyzkouším. +
1. 11. 2009 20:58
Já musím dát plus nejen kvůli těm knedlíkům. Nevím, jestli si někdo tady vzpomíná, jak se prodávalo kdysi hovězí na divoko v konzervě. Myslím opravdu "kdysi". To byla snad úplně nejlepší konzerva vůbec, aspoň pro mne. Mělo to chuť, kterou jsem nikdy nijak nedocílila. Takže Jendo, já to rozhodně zkusím. Knedle máš, jak reklamu na knedlíky!
1. 11. 2009 20:45
Krásná fotka. Mňam Bodík letíííí
1. 11. 2009 20:29
Krása , krása.+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 9 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 10 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí maso na divoko recepty hovezi maso na divoko hovězí pečeně na divoko hovězí plátky na divoko hovězí nadivoko hovězí na divoko pro pamětníky hovezi recept hovězí na divoko konzerva hovězí platek na divoko hovězí na maso na divoko na divoko hovezinadivoko recept hovězí maso na divoko recepty hovězí nejlepší hovězí hovězí kližka na divoko hovezi na diviko hovezi na diviko hovjezí na divoko
Suroviny: plec hovězí, sůl, olej, slanina uzená, vývar masový, víno červené suché, smetana, mouka hladká, cukr, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, tymián, jalovčinky
Hovězí na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Q7x
23 názorů