Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minutková krkovička (křehká)

Krkovička je výborná na minutkové úpravy. Mírně prorostlé maso je dokonale křehké a nemá sklony k vysušení, jako třeba kotleta. Základem je vychucená marináda, ve které se nechá maso důkladně odpočinout. Poté už stačí jen osmažit a výborný oběd máte hotový,

Hodnocení receptu je 5,0 (106×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

8. 11. 2009 14:23

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 310 kJ / 313 kcal
Bílkoviny12,73 g
Tuky12,88 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 4,04 g
Sůl9,66 g
Sacharidy34,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K masu jsem podávala dušené fazolky na anglické slanině a cibulce s hranolky. Na minutky máme raději krkovičku, mírně prorostlou, protože je křehká a není suchá jako třeba kotlety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

27. 3. 2010 15:16

Bibi, oni to snědli, než jsem stihla vyfotit...:-O Od rána pracovali u Domči v bytě, takže přišli hladoví. Ale podle toho, jak to v nich mizelo...zdá se, že chutnalo...:yes::yes:
Mám ještě naložené 2 plátky, tak fotečky snad budou...

Eliza Eliza

26. 3. 2010 21:27

Bibi, díky. Jdu to naložit, právě jsem se vrátila z nákupu s čerstvým masíčkem a že jsem pěkně zmokla, snad ani nemusím vyprávět...;-):-D Nad Prahou lítají hromy, blesky a velké a husté kapky... Naložím maso a jdu se spláchnout teploučkou vodou...:-)
Zítra se ozvu, snad i s fotkou...:-)

Bibinka Bibinka

26. 3. 2010 20:39

Elí, to je těžká otázka, výborný je obojí, ale jestli chceš, abych ti jako poradila, tak bych udělala tuhle minutkovou, je totiž křehčí tím, jak je maso naložené a hotový je rychle. Jestli je to pro staršího pána, tak určitě udělej tuhle. Jinak si velmi považuji toho, že vybíráš mezi mými recepty, potěšilo mě to moc;-):-)

Eliza Eliza

26. 3. 2010 20:05

Bibinko, prosím tě, jestli se sem podíváš, potřebovala bych poradit. Zítra vařím pro tchána (mimo jiné) a chci mu připravit nějaké šťavnaté masíčko podle tebe... Prosím, prozraď, jestli u vás chutná víc tento recept, nebo "voňavé kotlety", které jsem již podle tebe připravovala a byly fantastické...? Nemůžu se rozhodnout...:-8, děkuju.

Ivana79 Ivana79

20. 3. 2010 15:32

Jani,včera u nás bola k obedu táto krkovička,mala som ju naloženú 3 dni a bola proste neskutočne dobrá,krehká a chuťovo vynikajúca:-p:yes::yes::yes:Pridala som do marinády len lyžicu worčestru,inak podľa tvojho receptu a bola som prekvapená ako rýchlo bola hotová,doslova minutku z každej strany a stačilo to.Dávam bod,škoda že sa nedá viac:-K

mimosa mimosa

25. 11. 2009 19:26

Vypadá to fakt zajímavě-krkovička v mrazáku,ostatní se taky doma najde,zítra nakládám,určo bude šťavnaté,za 1:yes:

dzungila

10. 11. 2009 00:44

Souhlasím s Elizou - krkovička vypadá šťavnatě a v tuto pozdní hodinu obzvlášť...:-S:-p Bodík jasný!:yes:

Eliza Eliza

9. 11. 2009 23:14

Bibinko, to je už od pohledu tak úúžasně šťavnaté :-p:-p To rozhodně musím prubnout :-K Bod letí předem...:yes:

spagetka spagetka

9. 11. 2009 10:32

:-p:-p:yes::yes:

nenan

9. 11. 2009 00:52

ahoj-tak tohle vypadá moc dobře-zkusím-a posílám bodík;-):yes:

Bibinka Bibinka

8. 11. 2009 23:23

Všem vám moc děkuji.;-)

Jenda1 Jenda1

8. 11. 2009 21:15

Jani, krkovička je skvělá k minutkové úpravě a ta tvá je hodně jedlá:-p:-p. Posílám devátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

mirca75 mirca75

8. 11. 2009 18:52

Bibi:-):yes: to je šťavnatá paráda:-p.Boďka je tvá a já ukládám;-).

Dooga Dooga

8. 11. 2009 18:01

:yes: Bibinko, zase recept, kterému se nedá odolat. Marinovaná krkovička a ještě k tomu fazolky - pro mě neodolatelná kombinace. SUPER!!! :yes::-p
Škoda, že se dá dát jen jeden bodík.

pipre pipre

8. 11. 2009 17:19

No Bibinko, zase mi děláš chutě:-):yes::yes:+6.

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: krkovice nejlepší recepty krkovička vepřová krkovice recepty minutky krkovička jako minutka recepty z krkovice recept na krkovici krkovice recepty nejlepší recepty z krkovice jak naložit krkovici krkovicka recepty recept na krkovičku recepty z krkovicky krkovice recept krkovicka recept co uvařit z krkovice jak připravit krkovici jak připravit krkovičku recepty na krkovičku recept krkovice krkovice jako minutka

Suroviny: krkovice vepřová, vejce, solamyl, hořčice kremžská, koření grilovací, koření gyros, česnek, pepř, olej, sůl

TopRecepty.cz

Minutková krkovička (křehká)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Qwn