Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidlové šátečky bez kynutí

Bezkonkurenční recept na šátečky s povidlovou náplní. Jsou nadýchané, jemné a chutnají luxusně. Těsto sice obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním pracuje. Je ideální, pokud máte málo času a potřebujete rychle něco dobrého.

Hodnocení receptu je 5,0 (120×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 15 min

70 min (55 min příprava + 15 min tepelná úprava)

14. 11. 2009 10:17

Suroviny pro 40 kusů

40 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 129 kJ / 3 855 kcal
Bílkoviny65,25 g
Tuky244,43 g
Vláknina12,49 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 243 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy342,31 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme použít i jiné druhy náplně podle chuti, nebo tvořit koláčky.

Šátečky jsou velmi křehké, ale nedrobí se. Pokud se hned nesní, vydrží velmi dlouho a dobře se i mrazí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

7. 10. 2015 11:15

Hella:
Jj chutnají, a to že tůůůze:yes:
Až tak, že na víkendovou sešlost se nebudu smolit s u nás už profláklými makronkami (zeťák mi říká Don Makron:-D, ale znovu upeču zde toto!
Půlku po vašemu:-)
Půlku podle Richard Novák: :-)
Porovnáme a uvidíme, zda tam bude jaký rozdíl...

(ffčíl se mi vybavilo, že těsto se dost podobá tomuto:http://www.toprecepty.cz/recept/9261-sismaky-od-al...

Hella Hella

7. 10. 2015 11:03

casino: Upravila jsem původní recept o vaše poznatky s použitím sušených kvasnic. Zajisté s tím souhlasíte a já vám za to děkuji. ;-) A jsem ráda, že vám šátečky chutnají.

casino casino

7. 10. 2015 05:17

Tak už jsem doma.
Naštěstí, než jsem stihl pustit se i do druhého plechu, vracely se MAKRONKY ze šichty, tak mi to nafotily… Pak, to co vyblejskly i sluply.
Ta jedna dávka je chuťovka asi pro 4 jedince, ale zvládl bych to i sám, samotinký:-)
Ráno jedu za tchyňkou, ale i kdyby něco zbylo, stejně jí nic nevezmu; kdybych jí řekl, že jsem dal do kynutého čtvrtku másla na 30deka mouky, tak ji jebne…:-8;-):-D
Musím se přiznat, že jsem si při zadělávání seděl na vedení!!! Min. 1x týdně peču chleba bez hnětení, kde se sušené droždí nenechává vzejít! Tady jsem se, tydýt, držel receptu a rozdělal droždí jak stojí psáno. Když mi to doplo, tak jsem těsto zadělal bez dalšího čekání. Myslím ale, že i tak to dopadlo dobře – trošku to připomíná linecké, ale je to křehčí, jemnější:yes:
Z jedné dávky jsem vytvořil 60ks (čtverečky rádlované 6x6cm). Na pohled žádná sláva (jeden Němec mi pořád třepe rukou), ale na chuť je to špica!:yes::yes:
Příště, pokud to dřív nezkusí Richard Novák: zadělám těsto bez qásku!
Jóóó, a toho sušeného droždí (LABETA) jsem dal 2 sáčečky po 10g, tedy 20g. Píšou, že 20g odpovídá účinností 40g čerstvého droždí.

No, zkrátka, je to ŠPICA...:yes::yes::yes:

casino casino

6. 10. 2015 23:11

Hella:
Tak už je to v troubě, náčelníku!:-*
Nechám nafotit až zítra...:-8
...tedy, budelico;-)

Hella Hella

6. 10. 2015 19:50

Budu ráda, když sušené kvasnice vyzkoušíte a podělíte se tady s vaší zkušeností.

casino casino

6. 10. 2015 18:26

Richard Novák:
Vy mi čtete myšlenky, chlape:yes::-)

Richard Novák

6. 10. 2015 18:20

Nešlo by to ze sušených kvasnic? Už deset let čerstvé nepoužívám a většinou jsou výsledky dobré jen se musí dobže zamíchat do mouky a používat více teplou vodu/mléko

magdalenka magdalenka

6. 10. 2015 15:51

:-D:-D:-D

hosta hosta

6. 10. 2015 15:44

Alena: ??? zkus přečíst:-D

Alena

6. 10. 2015 15:37

prosím o zaslání receptu

Miiri

5. 10. 2015 22:04

Rychlé, skvělé, nej...
Už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale tenhle byl TOP!:yes:

IvčaK.

16. 9. 2015 23:14

Alena : Dělám je z dvojité dávky, po upečení ještě horké potřu rozpuštěným máslem smíchaným s rumem (1/2 másla a velký panák rumu) a pak teprve obaluji v cukru s vanilkou. Pozor - jsou prudce žravé :-p

mika59 mika59

14. 3. 2015 21:32

Jiřina Odvárková:spíchnout to uprostřed párátkem,dělám to u šátečku
z listového těsta.Mohlo by to fungovat.:-8

Jiřina Odvárková

14. 3. 2015 20:50

Výborné, ale nevím jak to udělat aby se mi šátečky nerozevíraly:-(

Alena

14. 3. 2015 15:26

Taky takový dělám,ještě teplé je obalím v cukru.U nás nevydrží ani 24 hodin.
:-))

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šátečky bez kynutí nekynuté šátečky kynuté šátečky bez kynutí povidlový koláč satecky svatební šátečky tvarohove satecky bez kynuti povidlové kolačky povidlové koláče křehké šátečky povidlové šátečky z tvarohoveho testa kynute satecky satecky s povidlama šátečky s povidlím povidlové koláčky bez kynutí povidlové koláče bez kynutí povidlové šátečky z kynutého těsta koláčky s povidly kolace satecky

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, kvasnice, mléko, sůl, vejce, povidla švestková, máslo, cukr písek, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Povidlové šátečky bez kynutí

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p8RX