Kokosové pusinky s tvarohem
Kokos je v našich končinách velmi oblíbeným ořechem používaným při pečení. A kokosky by přece neměly nikdy chybět. Upečte tradiční, světlé, s tvarohem nebo přidejte ještě kakao a rázem máte dva druhy cukroví hotové.
Suroviny pro 1 dávka
množství zhruba na 2 plechy (dle velikosti pusinek)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 951 kJ / 2 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,90 g |
| Tuky | 139,35 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 11 mg |
| Sodík | 748 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 175,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se solí vyšleháme do polotuha. Přisypeme oba cukry a vyšleháme do tuha.
Krok 2: Po lžících přidáváme a zvolna zašleháváme tvaroh a strouhaný kokos. Pokud chceme tmavé pusinky, přidáme také trochu kakaa (dle požadovaného odstínu).
Krok 3: Troubu včas rozehřejeme na 150 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: Na připravený plech tvarujeme lžičkou malé hromádky.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C do zezlátnutí pusinek, cca 12-15 minut, dle velikosti.
Zveřejněno 16. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosové pusinky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZ7Z
Moje poznámka
Kokosové pusinky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZ7Z
Nejnovější recepty
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 7 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 10 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 20 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno 3. 12. 2025 16:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 21 minutami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 28 minutami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 33 minutami
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 1 hodinou
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 2 hodinami
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Soropa před 4 hodinami
Polévka s krupicí a vejcem
JiZa5 před 6 hodinami
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 7 hodinami
Tématické fráze:
kokosky s tvarohem,
tvarohové kokosky,
kokosky z bílků s tvarohem,
recept na kokosky s tvarohem,
tvarohove pusinky,
kokosky s tvarohem recept,
recept na tvarohové kokosky,
kokosky z bílků a tvarohu,
kokosové cukroví s tvarohem,
kokosky z tvarohu,
jak skladovat vánoční cukroví,
vánoční kokosky s tvarohem,
pusinky recept,
cukroví z tvarohu,
kokosky z tvarohem,
kokosky tvaroh,
vánoční cukroví s tvarohem,
kokosky tvarohove,
uchovávání bílků,
vánoční cukroví z tvarohu
Suroviny:
bílek,
sůl,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
tvaroh měkký,
kokos strouhaný,
kakao
Komentáře (30)
Jen poznámka pro ty, které se stále obávají uchovávání bílků v mrazáku- použité bílky byly zmražené rok, sníh se ušlehal možná lépe, než z čerstvých.
ještě PS: je dobré si misku před šleháním bílků vytřít buď citronem a nebo octem