Kokosové pusinky s tvarohem
Kokos je v našich končinách velmi oblíbeným ořechem používaným při pečení. A kokosky by přece neměly nikdy chybět. Upečte tradiční, světlé, s tvarohem nebo přidejte ještě kakao a rázem máte dva druhy cukroví hotové.
Suroviny pro 1 dávka
množství zhruba na 2 plechy (dle velikosti pusinek)
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 951 kJ / 2 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,90 g |
| Tuky | 139,35 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 11 mg |
| Sodík | 748 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 175,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky se solí vyšleháme do polotuha. Přisypeme oba cukry a vyšleháme do tuha.
Krok 2: Po lžících přidáváme a zvolna zašleháváme tvaroh a strouhaný kokos. Pokud chceme tmavé pusinky, přidáme také trochu kakaa (dle požadovaného odstínu).
Krok 3: Troubu včas rozehřejeme na 150 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: Na připravený plech tvarujeme lžičkou malé hromádky.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C do zezlátnutí pusinek, cca 12-15 minut, dle velikosti.
Zveřejněno 16. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosové pusinky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZ7Z
Moje poznámka
Kokosové pusinky s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZ7Z
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Tématické fráze:
kokosky s tvarohem,
tvarohové kokosky,
kokosky z bílků s tvarohem,
recept na kokosky s tvarohem,
tvarohove pusinky,
kokosky s tvarohem recept,
recept na tvarohové kokosky,
kokosky z bílků a tvarohu,
kokosové cukroví s tvarohem,
kokosky z tvarohu,
jak skladovat vánoční cukroví,
vánoční kokosky s tvarohem,
pusinky recept,
cukroví z tvarohu,
kokosky z tvarohem,
kokosky tvaroh,
vánoční cukroví s tvarohem,
kokosky tvarohove,
uchovávání bílků,
vánoční cukroví z tvarohu
Suroviny:
bílek,
sůl,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
tvaroh měkký,
kokos strouhaný,
kakao
Komentáře (30)
Jen poznámka pro ty, které se stále obávají uchovávání bílků v mrazáku- použité bílky byly zmražené rok, sníh se ušlehal možná lépe, než z čerstvých.
ještě PS: je dobré si misku před šleháním bílků vytřít buď citronem a nebo octem