Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bohdalovský závitek

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie700 kJ /
167 kcal
Bílkoviny7,83 g
Tuky1,03 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy25,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Krok 2: Mezitím si podusíme kysané zelí do poloměkka a zahustíme je syrovým bramborem. Krok 3: Na každý plátek masa dáme hromádku zelí, okurek, slaninu, klobásu a proužek červené kapie. Krok 4: Plátky stočíme do závitků a sepneme jehlou, nebo svážeme. Krok 5: Uděláme si cibulový základ, na kterém mírně orestujeme 2 lžíce rajského protlaku, vložíme na něj závitky, zalejeme vodou a dáme buď do trouby, nebo dusíme na sporáku doměkka. Krok 6: Śťávu zahustíme, lžící hladké mouky a dochutíme stroužkem česneku.
Podáváme s rýží, bramborem, popř. s knedlíkem.

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept vařil i fotil můj zeť v restauraci. Já jsem jej ještě nedělala, ale chystám se na to zítra. Potom bych vložila i fotky postupu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bohdalovský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAlO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bohdalovský závitek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAlO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pardon za Cestinu jen uz sem nebyl doma dlouho;-)

Klobasky se zelim ...mmmmm ...hmm ...to nikdy neurazi. A zvlast kdyz je to zabalene pjekne do stavnatouckyho masicka:-p
pardon lidicky je to basta a samo v krajich nekrajich se to dela trosku jinak steckou jezdete ochutnavat a ne jenom do vedlejsi vesnice.... s mlsnym jazykem Jerry:-K

Sodovka, díky!! Dlouho jsem tě neviděla. Já bych vlastně taky volila vepřové, ale, jak píšu v receptu, dělal to zeď v restauraci a měl s tím obrovský úspěch. Tam se hodně improvizuje a je z čeho;-) Zákazníci ho ohodnotili i nějakým tím úplatkem:-)):-D On pekl v troubě, protže jich dělal hodně, já dusila na sporáku. No a i já byla pochválená:-))

Podobné závitky s kysaným zelím a klobáskou dělám z vepřového masa. Musím říct, že jsou fantastické. Jani, příště vyzkouším tvé závitky z hovězího masa. Zelí do závitků nezahušťuji. Jenom ho vyždímám a chvíli orestuji na uzené slanince a osmažené cibulce. Pak ochutím Podravkou a cukrem. Osmažená cibulka na uzené slanince dává zelíčku znamenitou chuť. Posílám bodíka

Mňam :-p:-p :yes::yes: ;-)

...závitky vypadají fakt moc jedle...určitě vyzkouším...:yes::yes:

Vypadá skvostně :-p:yes:

Jani, paráda...:-p:-K

máš to hezké:yes:

Takže uvařeno, snězeno;-) Přidávám vlastní fotky a dobrou zkušenost, že tento závitek je téměř lepší, než španělský ptáček.;-)

Já to zítra určitě vyzkouším a přidám fotky, pokud to nějak nezmastím:-)):-D, i to se může stát. Jirka to fotil mobilem a třebaže udělal víc fotek, nemohl hostovi závitek rozkrojit, že jo:-)):-D. Ale ten recept se mi moc líbí. V hovězím zelí, to může být docela zajímavé.;-)

Jani, to je fakt bezvadný, takový jako jinačí "španělák". Já chci zrovna tento týden dělat nějakou omáčku, tak to možná bude právě tahle;-)Dávám klukům i tobě boda, ale můžu jen jednoho dohromady:-D:yes:

Som presvedčená, že je to veľmi chutné. Mám príbuznú, profesionálnu kuchárku a u tej som niečo takéto jedla, (teda, ak ma pamäť neklame) ale z bravčového - vepřového mäsa. +

Tak to bude dobrůtečka...:-p Určitě zkusím :-K.

super :yes:

Tématické fráze:
závitky z hovězího masa, hovezi zavitek, hovězí závitky se zelím, závitek, bohdalovsky veprovy zavitek, hovězí závitek se zelím, hovězí závitky recept, hovězí závitky, závitek z hovězího masa, bohdalsky zavitek, kuřecí závitek podle bohdalové, jidáše /jiřina bohdalová/, bohdslovsky zavitek, závitky jiřiny bohdalové, zelný závitek, závitek recept, závitky podle jiřiny bohdalové, kuřecí závitky podle bohdalové, zavitky podle bohdalové, vepřový závitek bohdalovský

Suroviny:
maso hovězí, hořčice, zelí kysané, brambory, okurky sterilované, slanina, klobása pikantní, kapie červená, cibule, protlak rajčatový, sůl, pepř, česnek

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu