Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s nimi není žádná složitá práce. Recept zabere trochu času, ale je levný a zvládne ho opravdu každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

23. 11. 2009 19:43

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 989 kJ / 1 193 kcal
Bílkoviny41,02 g
Tuky71,54 g
Vláknina11,08 g
Cholesterol 127 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy91,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.

Je to další verze oblíbené polévky. Časově trochu náročná, ale výsledek stojí za to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nicoletee77 nicoletee77

23. 4. 2022 20:14

Fotecku nemám, ale děkuji za recept povedlo se.. kromě parku jsem dala klobásky, které byly po ruce a bylo to mňam <3:yes:

Shoska Shoska

30. 3. 2022 14:09

:-// kdo tady furt dává ty videorecepty? Vždyť je to úplně jinak než se popisuje v receptu, a to není poprvé :-x

Ivcatkoo Ivcatkoo

28. 2. 2022 16:49

Výborný a rychlý recept :-8

rob222

21. 1. 2022 23:34

Nikdo nelhal,povedlo se a fakt stojí zato si s polévkou vyhrát a počkat :-8

ZanetaH

16. 1. 2022 21:17

Tato polévka byla opravdu moc dobrá. Recept si ukládám a už budu vařit jen tuto. Polévku jsem táhla přes hodinu, pak přidala brambory a 5minut před koncem párek. Je důležité ji nechat opravdu dlouho provařit, tím získá tu správnou chuť. Nejlepší frankfurtská, co jsem kdy jedla. A chválím colomba i za ten úžasný moučník. Recept ukládám!

maukycz

8. 1. 2022 18:32

Jedna z dobrých variant této polévky, jen hodinové vaření nakrájených brambor vede k jejich rozsýpání se - pokud to má někdo rád, nic proti tomu, ale mně vyhovují brambory spíše pevnější, takže brambory budu dávat spolu s párky a vařit kratší dobu. Jinak chuťově je polévka velmi dobrá a rozhodně se stane součástí našeho jídelníčku :)

Karofka

26. 11. 2021 19:17

Tuto polívečku vařívám často, je rychlá a dobrá. Jenom ji nevařím tak dlouho. Vařit např. brambory tak dlouho je myslím zbytečné.

Edinka Edinka

26. 10. 2021 08:38

Vařím také tuto polévku, jen brambory i párky dávám současně a vařím max. 20 min. A Masox nedávám ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 7. 2021 16:13

Tonja: Musím dodat, že i Francouzská kuchyně má stejnou filozofii a měli dokonce nařízení z předminulého století, že maso musí být spotřebováno, v kuchyni všechno ! Jestli mám teda, správné informace.

Tonja

12. 7. 2021 10:43

Mirek, spinner, hlubocan: Pánové, přečtěte si i komentáře, tam se dovíte odpovědi na své otázky a poznámky, mnohdy i jízlivé. Nedívejte se na recepty jen povrchně nebo z perspektivy svých vlastních znalostí, ty nemusí být dostatečné.

Lilies: Říkat o polévce, že nemůže být dobrá, protože je uvařená z laciných surovin, je základní kuchařská nevědomost. Právě uvařit dobré jídlo z nedrahých surovin je pravý kuchařský kumšt a svědčí o kvalitě kuchaře. Kdyby platilo pravidlo, že z mála surovin s laciných surovin se nedá udělat dobré jídlo, museli bychom říct, že celá italská gastronomie je vlastně ausšus.

MamlajdaD: Překvapil mě Tvůj názor, že originál je jen to, co je uvařené dle ČSN (norem z éry komunistů). Tak jako existují u nás desítky variant bramboraček nebo zelňaček, tak může existovat i více variant polévek frankfurtských. A "český pohled" (dle českých ČSN) může být zavádějící. Mám mnoho příbuzných v Německu a ti do frankfurtské polévky opravdu dávají i brambory a když ne brambory, tak fazole.

AriShi AriShi

6. 6. 2021 10:56

Super recept! Já před smažením cibulky ještě osmažím ty párečky, aby byli "křupavější". Myslela jsem, že ještě zbyde na zítra... Nezbylo!!!:-D:-D:-*

keijei

12. 12. 2020 11:59

Lilies: Důležitá je ta nízká teplota a čas. Polévku musíte jemně táhnout a pak je chuťově excelentní. No, a pokud vám na hovězí polévku stačí 2,5 hodiny, tak no comment... ;-( :no:

MamlajdaD MamlajdaD

27. 11. 2020 15:24

provien: Dík za inspiraci, příště zkusím se smetanou! <3:yes:;-) Já sice nepřidávám šlehačku, ale mléko, protože do frankfurtské polévky patří. Tento recept není na frankfurtskou polévku, ale na polévku na způsob bramborového guláše. Ať se pa autor neurazí, (má spoustu vynikajících receptů), ale proto, aby to byla frankfurtská, tak tam to mléko fakt patří ! (Podle bývalých čs. norem tam nemají vůbec být ani brambory, ale dost koleček párků, ale s těmi brambory to dělá hodně lidí a je tady na různé variace bez mléka nebo s brambory více receptů). ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

provien

27. 11. 2020 05:21

Pridávám do polévky trochu šlehačky. Polévku vařím max půl hodky

casino casino

26. 11. 2020 12:00

hlubocan:
Ba ne, nemusí tomu tak býti vždy :-)
Záleží na druhu použitých těch oných...
Osobně mám rád, když kostky z brambor nejsou rozvařené, ale mají vařením zaoblené hrany :yes::-8

1 2 3 4 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: frankfurtská polévka frankfurtská polévka recept recepty na nejlepší polévky frankfurtská franfurska polevka frankfurská polévka polevka frankfurska frankfurtská polévka s párkem polévka frankfurtská recept na frankfurtskou polevku franfurtska polevka franktfurtská polévka frankfurtská frantfurtská recept frankfurtska polevka frankfutská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka nejlepší frankfurtská polévka recepty polévky franfurská frakfurtská polévka

Suroviny: párky frankfurtské, cibule, sádlo, brambory, masox hovězí, paprika sušená sladká, mouka hladká, česnek, pepř mletý, nať petrželová, sůl

TopRecepty.cz

Frankfurtská jemná polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOGn