Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská jemná polévka

Frankfurtskou polévku máme většinou spojenou s jídelnami, ale radost nám udělá i doma. Patří mezi syté zimní polévky, které zevnitř zahřejí, výborně chutnají a ještě s nimi není žádná složitá práce. Recept zabere trochu času, ale je levný a zvládne ho opravdu každý.

Hodnocení receptu je 4,9 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

23. 11. 2009 19:43

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Nutriční hodnoty

Energie4 989 kJ / 1 193 kcal
Bílkoviny41,02 g
Tuky71,54 g
Vláknina11,08 g
Cholesterol 127 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,00 g
Sacharidy91,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.

Je to další verze oblíbené polévky. Časově trochu náročná, ale výsledek stojí za to!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

22. 1. 2017 14:05

Mirek: Bude z toho skvělá polévka...:yes: Vařím pravidelně..;-):-)

Mirek

22. 1. 2017 13:17

Jen by mne zajímalo jak dopadnou ty brambory... po vložení provařujeme 30 minut ... to už snad by ty brambory měly být hotové, ale když tam vložím párky a provařuji dalších 30 minut co z těch brambor prosím bude?:-O

zizala zizala (moderátorka)

16. 1. 2017 10:21

casino: To nevím. Taky jsem začínala a vím moc dobře, jak těžké bylo se odhodlat něco osolit nebo okořenit a jak jsem místo omáčky vyrobila nechutnou kaši, kterou jsem musela ředit a stejně se to nedalo jíst. Stejně tak dcera, když vaří, mě často volá, abych dohlédla, zda dává dost soli. Pro začátečníky je to opravdu těžké a naučí se to až zkušenostmi. Ne každý má za zadkem maminku :-8
Pokud si Lucka dělá srandu, je tu jedno pozitivum - aspoň se pobavila :-p Veselá mysl - půl zdraví :-D:yes:

casino casino

16. 1. 2017 09:37

:-)Dajda: zizala:
No, přeqapuje mě, že i matadorky vašeho formátu skočily Lucka: na špek;-) Dyť si dělá prču:-D

zizala zizala (moderátorka)

16. 1. 2017 09:06

Na 1,5-2 litry vody uvedené v postupu bych tolik mouky nedávala, vaříme polévku a ne omáčku. Myslím, že 2 lžíce by měly stačit. U mouky chvíli trvá, než se uvaří. Polévka by měla být jen vazká, pokud bychom ji museli ředit, připravíme se o chuť :-8
Vzhledem k tomu, že je v receptu uvedena kostka masoxu, tak už bych polévku přisolila tak asi 1lžičkou soli a ochutnala, dosolit, jak píše Dajda, lze vždycky. Pepře bych dala tak 3-4 otočení mlýnku, ale zase záleží na tom, kdo jak rád ostré.

casino casino

16. 1. 2017 08:51

Dajda:
No, já bych MOŽNÁ poradil i stran zmíněné soli, ale bez toho že dívka řekne komu vaří, je to složitější... ;-)

Dajda Dajda

16. 1. 2017 07:43

Lucka: Lucko, jak moc máme osolit a opepřit, Vám opravdu nikdo neporadí. Někdo solí víc, někdo míň a také záleží na tom, jakou sůl používáte. Takže osolit méně, ochutnat, přisolit a tak dále. Počítat s tím, že brambory část soli pohltí a také s tím, že přisolit jde, "odebrat" sůl je složitější. Kolik použijete mouky, záleží na tom, kolik použijete vody. Já bych dala 3 až 4 mírně navršené polévkové lžíce. Když bude polévka hustá, přidáte vodu, když bude řidší, nic se nestane.

casino casino

16. 1. 2017 00:18

Lucka:
Tak to bude složitější... :)
Podle P.S. soudím, že trpíte nechutenstvím... :)
Tady rádi poradíme každému, že :)
Záleží ale na tom, pro koho vaříte? :)

Lucka

15. 1. 2017 23:43

Ahoj,
Podle ohlasů je tohle výborná polévka. :) Jsem ale začínající kuchařka a nejsem si jistá množstvím mouky, soli a pepře, které mám použít. Prosím, poraďte co nejpřesněji :)

PS: a prosím neříkejte, že podle chuti :)

Airin

21. 12. 2016 17:55

Vařím už delší dobu, ale vždy koukám na další recepty, tento je chuťově asi nej. A opravdu se vyplatí dodržovat dobu provařování, jak už tady psali ty chutě se super spojí.<3

Alexxa

6. 12. 2016 09:24

Vynikající polévka:yes::yes::yes:

Hana

23. 11. 2016 11:09

Tak dneska jsem zkusila a je výborná. :-D Uvidím co na ni bude říkat ještě manžel, ale myslím si, že bude spokojený.

juannita juannita

27. 10. 2016 17:30

Právě ji opět vařím, minule sklidila velký úspěch, tak to po nějaké době opakuji. :-) Krásně mi tu voní, už se nemůžu dočkat, až bude hotová (ještě 18 minut) . Děkuji za tak báječný receptík.:yes::-)

Kristyna97

13. 10. 2016 11:38

Dělávám pravidelně, přítel mi říká, že lepší nejedl ;-) Doma se po ní mohou všichni utlouct. :yes:

LuciJedy

21. 9. 2016 16:49

Vynikající :-) jen jsem kvůli synovi (18mesicu) nedavala masox, i tak byla výtečná :yes:

1 2 3 4 5 6 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: frankfurtská polévka frankfurtská polévka recept recepty na nejlepší polévky frankfurtská franfurska polevka frankfurská polévka polevka frankfurska frankfurtská polévka s párkem polévka frankfurtská recept na frankfurtskou polevku franfurtska polevka franktfurtská polévka frankfurtská frantfurtská recept frankfurtska polevka frankfutská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka nejlepší frankfurtská polévka recepty polévky franfurská frakfurtská polévka

Suroviny: párky frankfurtské, cibule, sádlo, brambory, masox hovězí, paprika sušená sladká, mouka hladká, česnek, pepř mletý, nať petrželová, sůl

TopRecepty.cz

Frankfurtská jemná polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOGn