Měkké a voňavé vánoční perníčky
Bez perníčků by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce! Perníčky podle tohoto receptu jsou měkké hned po upečení, takže je můžete péct až těsně před svátky. S přípravou těsta, vykrajováním a pečením perníčků i s jejich zdobením velmi rády pomáhají děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 951 kJ / 5 007 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,38 g |
| Tuky | 191,77 g |
| Vláknina | 16,62 g |
| Cholesterol | 1,03 g |
| Sodík | 3,65 g |
| Sůl | 0,68 g |
| Sacharidy | 725,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme nejprve sypké suroviny. Promícháme, přidáme tekuté suroviny a znovu promícháme. Všechny suroviny by měly mít stejnou teplotu.
Krok 2: Vše důkladně prohněteme a vypracujeme měkké vláčné těsto. Vyklopíme na vál a znovu propracujeme.
Krok 3: Když je těsto dokonale propracované, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo, ale ne do lednice.
Krok 4: Před pečením vyložíme plechy pečicím papírem a zapneme nahřívat troubu na 170 °C.
Krok 5: Těsto po částech vyvalujeme na válu jemně podsypaném moukou. Opatrně vykrajujeme perníčky a skládáme je s mezerami na plech.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 8 minut a hlídáme. Menší tvary potřebují péct kratší dobu.
Krok 7: Bílek vidličkou mírně našleháme a potřeme jím ještě horké perníčky ihned po vytažení z trouby, aby byly lesklé.
Krok 8: Připravíme polevu: Cukr několikrát prosejeme přes sítko. Všechny suroviny utřeme vidličkou (nebo ručním šlehačem se spirálami na těsto) do hustší hladké hmoty.
Krok 9: Perníčky necháme vychladnout a pomocí cukrářského sáčku je zdobíme bílkovou polevou. Jsou krásně měkké a ihned k jídlu.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYRw
Moje poznámka
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYRw
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 50 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pudinkové cukroví
adela. před 8 minutami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 9 minutami
Sachr cukroví
adela. před 12 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Tématické fráze:
vanocni pernicky měkke,
měkké vánoční perníčky,
zdobení vánočních perníčků,
vánoční perníčky,
vánoční perníčky recept,
dobré vánoční perníčky,
vánoční cukroví perníčky,
vanocni pernicky ihned mekke,
perníčky ihned k jídlu,
vanocni pernicky mekke recept,
recept na měkké vánoční perníčky,
recept na vánoční perníčky měkké,
pernicky vanocni,
nejlepsi vánoční perníčky,
recept na vánoční perníčky,
zdravé vánoční perníčky,
recepty na vánoční cukroví pernicky,
nejlepší těsto na perníčky,
zdobíme vánoční perníčky,
kornout na zdobeni pernicku
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med,
soda jedlá,
koření do perníku,
kakao,
bílek,
mouka hladká,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (93)
Počet perníčků se odvíjí od tloušťky těsta a velikosti vykrajovátek.
Velmi orientačně může z těsta být 50 (velké tvary) - 100 (malé tvary) perníčků.
.Děkuji..
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0