Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 319 kJ / 2 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,75 g |
Tuky | 56,30 g |
Vláknina | 18,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 412,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2010 20:37
Tak po všech peripetiích se dílo nakonec podařilo (taková kolektivní topácká práce ). V mém podání to sice nejsou vdolečky ale bochníky, to nic nemění na skutečnosti, že jsme se s Lízou přecpaly každá jedním a půl kouskem... Přístě udělám kousků víc a menší, a když říkám "příště" - musím poděkovat Cathleen za perfektní recept, který nakonec zvládlo i takové "dřevo" na kynuté těsto, jako jsem já...
Poslala jsem fotografie... Ještě jednou díky.
Poslala jsem fotografie... Ještě jednou díky.
11. 1. 2010 17:59
Holky , POMOC ... za chvíli dám do pokecu fotky, jak mi to vykynulo, koukněte, prosím, co s tím mám dělat...
11. 1. 2010 17:54
Bibinka: Tak promiň, nikomu do hlavy nevidím, netuším, co si myslíš. Recept je na pekárnu a o ručním zpracování zde nebyla řeč.
11. 1. 2010 17:49
Elí-ježkovo voči, tak jsi to měla zapracovat ručněTo zapracování je na kynutá těsta důležité. Jestli ti to kyne, tak nevadí a zpracuj ho rukama, na tom záleží a dej ho až zpracované kynout.
Jsou těsta, kde i během kynutí ho ještě 2x zpracovávám, když mi na něm hodně záleží a mám na to čas.Myslím, že to dělá i Špagetka Já jdu taky na kynuté-budu dělat šátečky s tvarohemDržím ti palečky a neboj,neboj
Jsou těsta, kde i během kynutí ho ještě 2x zpracovávám, když mi na něm hodně záleží a mám na to čas.Myslím, že to dělá i Špagetka Já jdu taky na kynuté-budu dělat šátečky s tvarohemDržím ti palečky a neboj,neboj
11. 1. 2010 17:38
Já vám všem moc děkuji, ale i přes vaše rady se to nejspíš opět nepovede a může za to moje hloupost. Vše jsem nasypala, ale nebyla správně usazená ta mísa, takže se tam dvacet minut vrklala za hrozného rambajsu a mě to nenapadlo... Pak se mi zdálo, že to těsto nějak není kompaktní, tak jsem ho chtěla stěrkou přihrnout doprostřed a miska se teprve usadila na svoje místo. Takže místo dvaceti pěti minut se hnětlo něco přes pět minut a předtím nějak divně. Je to až neuvěřitelné, že mě to nenapadlo. Pak jsem to chtěla pustit znovu od začátku, ale má to nějakou paměť, tak si mě to vůbec nevšímalo. Dobře mi tak. Teď to kyne (asi). Nejde o ten materiál, ale o poznání vlastní neschopnosti .
11. 1. 2010 17:15
Lucie(neregistrovaná), to je myšleno, pokud by se v pečce udělalo pouze těsto a nebo se dělalo růčo
11. 1. 2010 16:32
No jo, žížalko, holt mám jiný informace a jiný zvyky no... Já jsem naučená vždycky aspoň 3x kynuté těsto srazit a nechat znova vykynout, trvá mi to tak hodinu - někdy i o půl hodky dýl, ale ten důlek se mi vyrovná, možná pomaleji, ale jo
11. 1. 2010 16:27
Bibinka: Těsto je přece už vykynuté z pekárny, tak proč by mělo kynout na plechu další hodinu ?
A těsto se nesmí nechat překynout, musí být akorát, asi jako píše Špagetka, dolík se musí vyrovnat.
Na plechu se nechávají dokynout hotové placičky-bochánky 10-15min.
A těsto se nesmí nechat překynout, musí být akorát, asi jako píše Špagetka, dolík se musí vyrovnat.
Na plechu se nechávají dokynout hotové placičky-bochánky 10-15min.
11. 1. 2010 16:21
Spagi, při vší úctě Ti musím oponovat. Dobře vykynuté těsto se naopak pozná tím, že po píchnutí prstem důlek zůstane. Když je vykynuté moc, důlek se prohloubí, jako by se propadne okolní těsto. Málo vykynuté těsto po píchnutí prstem vyrovná důlek, pruží.
11. 1. 2010 16:12
Eliz - ještě doplním Bibinku - dobře vykynuté těsto poznáš podle toho, že do něj píchneš prstem a důlek se okamžitě vyrovná - to mě učila už babička
11. 1. 2010 15:46
Holky, moc děkuju - tak já jdu na to, jsem na sebe zvědavá . Nějak mi blbne internet, chvíli jde, pak se zas cuká... Zrovna když mám volno...
11. 1. 2010 15:34
Eli, delším kynutím nic nezkazíš, naopak budou bochánky nadejchanější-tak se toho neboj, není celkem co zkazit, ale vím, že ty moc kamarád s kynutým těstem nejsi, tak proto ti to píšu
11. 1. 2010 15:29
Eli, jestli můžu já, tak na plech dáš pečící papír a na něj položíš to těsto co jsi udělala, přikryj utěrkou a nech kynout i klidně 1 hod., pak vytvoříš z toho těsta ty bochánky a plníš.
Že je kynuté poznáš velmi lehce, to těsto může až zdvojnásobit svůj objem a po hodině kynutí to máš tutový.Snad jsem ti malinko pomohla
Že je kynuté poznáš velmi lehce, to těsto může až zdvojnásobit svůj objem a po hodině kynutí to máš tutový.Snad jsem ti malinko pomohla
11. 1. 2010 15:23
Elizozáleží jaké máš v té místnosti kde bude kynout teplo,ale já nechávala asi 10-15min pod utěrkou.Ty placky ti jakoby získají na objemu.
11. 1. 2010 15:17
Děkuji za odpovědi , mám prosím ještě jeden dotaz: "dáme vykynout na plech s papírem..." - jak dlouho to asi trvá a jak se pozná, že už to vykynulo?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 1 hodinou
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 12 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Pečeme s Ivou: Anglické rohlíky nebo řezy? Chuť stejná, ale tvarování snazší, a před rodinou i návštěvou se s nimi vytáhnete!
Další recepty
Tématické fráze: vdolečky domácí pekárna test recepty ze slaniny vdolečky bez kynutí co s cibulí vdolečky recept slaninové koláčky slané vdolky pečené v troubě slanina recept cibulovo slaninové koláčky vdolky se sýrem zbojnicky rohlik recept slanina se sýrem vdolky se slaninou a sýrem slanina recepty slaninové domaci vdolecky zbojnicka placka anglické vdolečky cibule
Suroviny: voda, sůl, olej, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, slanina anglická, sýr strouhaný, cibule
Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwA5
161 názorů