Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem

Hodnocení receptu je 5,0 (129×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 12. 2009 19:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie10 319 kJ / 2 466 kcal
Bílkoviny67,75 g
Tuky56,30 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy412,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

11. 1. 2010 20:37

Tak po všech peripetiích se dílo nakonec podařilo (taková kolektivní topácká práce ;-) ). V mém podání to sice nejsou vdolečky ale bochníky, to nic nemění na skutečnosti, že jsme se s Lízou přecpaly každá jedním a půl kouskem...:-p Přístě udělám kousků víc a menší, a když říkám "příště" - musím poděkovat Cathleen za perfektní recept, který nakonec zvládlo i takové "dřevo" na kynuté těsto, jako jsem já...:yes:;-):-p:-K
Poslala jsem fotografie... Ještě jednou díky.

Eliza Eliza

11. 1. 2010 17:59

Holky :-), POMOC ... za chvíli dám do pokecu fotky, jak mi to vykynulo, koukněte, prosím, co s tím mám dělat...;-(

Lucie

11. 1. 2010 17:54

Bibinka: Tak promiň, nikomu do hlavy nevidím, netuším, co si myslíš. Recept je na pekárnu a o ručním zpracování zde nebyla řeč.;-)

Bibinka Bibinka

11. 1. 2010 17:49

Elí-ježkovo voči, tak jsi to měla zapracovat ručně;-):-!To zapracování je na kynutá těsta důležité. Jestli ti to kyne, tak nevadí a zpracuj ho rukama, na tom záleží a dej ho až zpracované kynout.
Jsou těsta, kde i během kynutí ho ještě 2x zpracovávám, když mi na něm hodně záleží a mám na to čas.Myslím, že to dělá i Špagetka;-) Já jdu taky na kynuté-budu dělat šátečky s tvarohem;-):-)Držím ti palečky a neboj,neboj:-!:yes:

Eliza Eliza

11. 1. 2010 17:38

Já vám všem moc děkuji, ale i přes vaše rady se to nejspíš opět nepovede ;-( a může za to moje hloupost. Vše jsem nasypala, ale nebyla správně usazená ta mísa, takže se tam dvacet minut vrklala za hrozného rambajsu a mě to nenapadlo...;-( Pak se mi zdálo, že to těsto nějak není kompaktní, tak jsem ho chtěla stěrkou přihrnout doprostřed a miska se teprve usadila na svoje místo. Takže místo dvaceti pěti minut se hnětlo něco přes pět minut a předtím nějak divně. Je to až neuvěřitelné, že mě to nenapadlo. Pak jsem to chtěla pustit znovu od začátku, ale má to nějakou paměť, tak si mě to vůbec nevšímalo. Dobře mi tak. Teď to kyne (asi). Nejde o ten materiál, ale o poznání vlastní neschopnosti ;-(.

Bibinka Bibinka

11. 1. 2010 17:15

Lucie(neregistrovaná), to je myšleno, pokud by se v pečce udělalo pouze těsto a nebo se dělalo růčo;-):-)

spagetka spagetka

11. 1. 2010 16:32

No jo, žížalko, holt mám jiný informace a jiný zvyky no...:-D:-D:-D Já jsem naučená vždycky aspoň 3x kynuté těsto srazit a nechat znova vykynout, trvá mi to tak hodinu - někdy i o půl hodky dýl, ale ten důlek se mi vyrovná, možná pomaleji, ale jo

Lucie

11. 1. 2010 16:27

Bibinka: Těsto je přece už vykynuté z pekárny, tak proč by mělo kynout na plechu další hodinu ? :-O
A těsto se nesmí nechat překynout, musí být akorát, asi jako píše Špagetka, dolík se musí vyrovnat.
Na plechu se nechávají dokynout hotové placičky-bochánky 10-15min.:-)

zizala zizala (moderátorka)

11. 1. 2010 16:21

Spagi, při vší úctě Ti musím oponovat. Dobře vykynuté těsto se naopak pozná tím, že po píchnutí prstem důlek zůstane. Když je vykynuté moc, důlek se prohloubí, jako by se propadne okolní těsto. Málo vykynuté těsto po píchnutí prstem vyrovná důlek, pruží.

spagetka spagetka

11. 1. 2010 16:12

Eliz - ještě doplním Bibinku - dobře vykynuté těsto poznáš podle toho, že do něj píchneš prstem a důlek se okamžitě vyrovná - to mě učila už babička ;-);-):yes:

Eliza Eliza

11. 1. 2010 15:46

Holky, moc děkuju - tak já jdu na to, jsem na sebe zvědavá :-8. Nějak mi blbne internet, chvíli jde, pak se zas cuká...:-(( Zrovna když mám volno...:-//

Bibinka Bibinka

11. 1. 2010 15:34

Eli, delším kynutím nic nezkazíš, naopak budou bochánky nadejchanější-tak se toho neboj, není celkem co zkazit, ale vím, že ty moc kamarád s kynutým těstem nejsi, tak proto ti to píšu;-)

Bibinka Bibinka

11. 1. 2010 15:29

Eli, jestli můžu já, tak na plech dáš pečící papír a na něj položíš to těsto co jsi udělala, přikryj utěrkou a nech kynout i klidně 1 hod., pak vytvoříš z toho těsta ty bochánky a plníš.
Že je kynuté poznáš velmi lehce, to těsto může až zdvojnásobit svůj objem:-!;-) a po hodině kynutí to máš tutový.;-)Snad jsem ti malinko pomohla:-)

mirca75 mirca75

11. 1. 2010 15:23

Elizo:-)záleží jaké máš v té místnosti kde bude kynout teplo,ale já nechávala asi 10-15min pod utěrkou.Ty placky ti jakoby získají na objemu;-).

Eliza Eliza

11. 1. 2010 15:17

Děkuji za odpovědi :-), mám prosím ještě jeden dotaz: "dáme vykynout na plech s papírem..." - jak dlouho to asi trvá a jak se pozná, že už to vykynulo?

1 6 7 8 9 10 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vdolečky domácí pekárna test recepty ze slaniny vdolečky bez kynutí co s cibulí vdolečky recept slaninové koláčky slané vdolky pečené v troubě slanina recept cibulovo slaninové koláčky vdolky se sýrem zbojnicky rohlik recept slanina se sýrem vdolky se slaninou a sýrem slanina recepty slaninové domaci vdolecky zbojnicka placka anglické vdolečky cibule

Suroviny: voda, sůl, olej, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr, slanina anglická, sýr strouhaný, cibule

TopRecepty.cz

Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwA5