Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

TNT - tuze návykové tyčinky

Skvělé a tuze návykové tyčinky jsou křehké, voňavé a moc dobré. Nejsou složité, takže je zvládne i méně zkušený kuchař. Strouhaný uzený sýr a ochucení se podílejí na oblibě těchto tyčinek. TNT jsou skvělým pohoštěním na oslavách.

Hodnocení receptu je 5,0 (238×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava)

17. 1. 2010 18:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 933 kJ / 4 525 kcal
Bílkoviny147,41 g
Tuky263,89 g
Vláknina15,05 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 9,60 g
Sůl24,35 g
Sacharidy382,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V receptu původně bylo jen máslo, ale dala jsem tuk v poměru, který jsem uvedla, to se mi osvědčilo nejvíce. Rostlinný tuk těsto odlehčí a sádlo mu dodá na křehkosti. V krabičce jsem rozmíchala na sypání sezam s drceným kmínem a obojím jsem sypala naráz. Když budete mít grilovací koření bez soli, tak v tom případě dejte do těsta 2 kávové lžičky soli. Vyzkoušela jsem už hodně slaného pečiva, ale tyto tyčinky hrají prim. Až upečete a ochutnáte, poznáte proč. Jíte je do té doby, dokud je něco na talířku.

Mohu doporučit ještě další variantu surovin do těsta - sádlo a rostlinný tuk můžete nahradit stejným váhovým množstvím dobře vyuzeného špeku, který rozmixujete s česnekem a zapracujete do těsta. Výsledkem budou úžasně voňavé tyčinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

28. 6. 2010 22:38

Yanull, to jsou senza tyčinky, ty musím nutně vyzkoušet. Dávám ti 28.bodík:yes:

Jenda1 Jenda1

28. 6. 2010 22:12

Jani, na rodinné oslavě měly TNT obrovský úspěch:yes::yes::yes:, vyhrál jsem si i s tvořítky;-). Vyzkoušel jsem tyčinky krájet až na plechu (dotaz "vladi"), ale není to ono. Tyčinky zůstávají v některých místech spojeny a při dělení se lámou:-S. Přidávám pár fotek.

mirca75 mirca75

28. 6. 2010 22:07

Jendo:-),ale že jsi si vyhrál,viď;-)?Máš krásné tvary a jestli se nemýlím,ta k je máš sypané i drc.pepřem:-p.Koukám,že máme u tyčinek oba stejný postup - nakrájet,namazat,posypat a pak teprve přenést:-).No a ty slepované kytičky:yes:.Jsi šikula:-K.

yanull yanull

26. 6. 2010 20:39

Miri,:-K jsem ráda, že se tyto tyčinky dostaly mezi Tvé VIP, je to pro mě velká čest, tak jest. :-8 Já těsto zpracovávám v robotu nebo ručně, celou dobu ho mám v kuchyni, příjde mi to, že když je těsto v teple, jsou tyčinky ještě více nadýchané a křupavé, ale každý má nějaký svůj osvědčený postup. Jak jsem psala, mám hodně vyzkoušených receptů na tyčinky, ale u těchto jsem zůstala, nezklamaly nikdy a valmi rychle mizí ;-):-D

mirca75 mirca75

26. 6. 2010 10:01

Yanull:-) tak jsem je dnes brzo ráno upekla - jsou nejen návykové,ale hlavně hodně žravé:-p.Ochutnala jsem je ještě za horka a jsou :yes:.No a teď se bráním chodit přes kuchyň,aby něco zbylo:-D.Jen jsem musela do těsta přidat asi 25ml vody,protože jinak nešlo zpracovat.Zadělávala jsem ho v pečcě a tak těstu asi chybělo lidské hřejivé teplo z dlaní;-).Hotové těsto jsem měla v lednici a vytáhla jsem vždy jen ten kus,který jsem potřebovala zpracovat;-).Moc na tyhle věci - chipsy,tyčinky,...nejsem (tedy spíš vůbec ne),ale tyhle tvé si mě získaly;-).Máš boďku č.27.Přepisuji je do svých domácích nej receptů a budu s tvým dovolením jejich slávu šířit dál a tebe všude chválit:-K;-).Doporučuji dalším mlsalům:-K.

yanull yanull

22. 6. 2010 22:43

Oli, díky, :-K já jsem fotila, těsně po upečení a naštěstí jsem byla v kuchyni sama, jinak by to dopadlo stejně jako u vás ;-):-D

olca spickova olca spickova

22. 6. 2010 17:37

Tak jsem vyzkoušela,byly vynikající,ale než jsem stihla nafotit byly pryč:-D,tak snad příště!:-))

olca spickova olca spickova

18. 6. 2010 14:57

No ty vypadají luxusně,vyzkouším na nedělní oslavu bráškových narozenin! Letí bodík!:-O:yes:

petrzelka

8. 6. 2010 09:44

pro Rebeku-pobavilas mě:-D:-D

rebeka rebeka

4. 6. 2010 18:41

TNTéčka,jak tyto vynikající tyčinky důvěrně oslovuji,jsem dnes pekla se záměrem ,vzít je sebou k zítřejší návštěvě u švagrové...snad vlivem slunečního záření,snad konjukce Uranu s Jupiterem,za to můžou,že zmizely dřív,než pan Paroubek z vedení ČSSD:-D:-Dnaprosto výborné,chuťovým buňkám lahodící záležitost,která se u nás bude velmi často objevovat při různých rodinných sesionech:-D;-)bod už jsem dala,ale rozhodně by TNT zasloužily bodíků víc:-pdíky:-Kjo,Jani,přidala jsem fotku,ale víš,jak jsem na tom s technikou:-(když ,tak ji smázni;-)

magdalenka magdalenka

3. 6. 2010 08:39

Janulka, veľmi pekne ti ďakujem za rýchlu odpoveď!

yanull yanull

2. 6. 2010 17:58

Děvčata, odpovím naráz. Vladi, na plechu jsem to těsto nikdy neválela, je tam prášek do pečiva a přece jen ty tyčinky trošku naskočí a já mám ráda, aby byly hezky pečené ze všech stran. Těsto se pěkně zpracovává, nic se nelepi a jde to velmi rychle. Ale když to vyzkoušíš, tak jak popisuješ a napíšeš svůj postřeh, budu ráda.;-) Magdalenko, klidně je můžeš upéci i týden dopředu, pokud Ti je někdo nesní, vydrží ;-) Ale nech je někde v suchu, aby nenavlhly. Já je mívám v této keramické misce a přikrývám je alobalem. Přeji, ať chutnají, zatím si nikdo nestěžoval, ba naopak, tak snad se osvědčí i vám. :-K

magdalenka magdalenka

2. 6. 2010 14:01

yanull (Jana), toto mi uniklo! A vyzerajú nádherne!+
Prosím, ak ich potrebujem na sobotu, je možné upiecť s predstihom, napr. vo štvrtok, uležia sa, alebo radšej až v piatok, príp. v sobotu? Ďakujem!

vladi vladi

2. 6. 2010 13:33

:yes::yes:Yanull - super receptík-vyzkouším- jen technická poznámka - nešlo by to těsto dát rovnou na plech/z toho tvého množství asi na dva nebo víc?/ a potom na tom plechu rozválet a rádýlkem rozkrájet rovnou na tom plechu na ty tyčinky? /mám jeden recept na nějaké slané tyčky a takhle to vždy dělám.Jinak posílám bodíká moc.:yes::yes::yes::yes:

gabik

2. 6. 2010 10:02

To je tak nádherné:-p:-*:yes: O víkendu vyzkouším:-p:-)

1 9 10 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slané tyčinky tnt tyčinky slané tyčinky recept tyčinky tnt tnt recept tyčinky recept recept na slané tyčinky tnt slané tyčky slané pečivo na svatbu recept slane tycinky tnt tycky tyčinky slané slané pečivo tyčinky sýrové tyčinky tyčinky pečené tyčinky slane tycinky recepty slané tyčinky tnt recept na tyčinky

Suroviny: mouka hladká, sýr uzený, máslo, tuk hera, sádlo, šlehačka, česnek, sůl, koření grilovací, prášek do pečiva, žloutek, vejce, semínka sezamová, kmín drcený

TopRecepty.cz

TNT - tuze návykové tyčinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yogV