Domácí majonéza
Domácí majonéza se výborně hodí nejen k výrobě tatarské omáčky. Přijde vhod na grilování, do salátů, nebo třeba do domácího hamburgeru. Návodné video vám pomůže, aby výsledná domácí majonéza dopadla na jedničku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 883 kJ / 211 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,36 g |
Tuky | 15,12 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 1,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vyklepneme 2 vejce.
Krok 2: Přidáme trochu soli a pepře podle chuti. Mixérem mixujeme na největší obrátky.
Krok 3: Během mixování postupně přikapáváme olej. Majolka tak bude houstnout a přibývat.
Krok 4: Hotovou majonézu můžeme rovnou využít nebo dát vychladit do lednice.
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí majonéza
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k8mr
Moje poznámka
Domácí majonéza
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k8mr
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 4 minutami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 1 hodinou
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 16 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 1 minutou
Kuřecí čína
Cikitaka před 5 minutami
Švestková buchta
ctomala před 23 minutami
Švestková povidla
ctomala před 24 minutami
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 2 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 2 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 3 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 3 hodinami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 3 hodinami
Tématické fráze:
domácí majoneza,
majonéza domácí,
domácí majonéza recept,
majonéza recept,
majonéza,
recept na domaci majonezu,
vyroba majonezy,
jak udělat domácí majonézu,
výroba domácí majonézy,
recept na majonézu,
jak se dela domaci majoneza,
recept majoneza,
recept domácí majonéza,
jak se dela majoneza,
domácí výroba majonézy,
jak udělat majonézu,
domaci Majolka®,
domácí majonéza bez vajec,
recepty domácí majonéza,
recepty majoneza
Suroviny:
vejce,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (58)
Potom si to ochutíte podle sebe. udělám si z toho tatarku i pomazánku na jednohubky.moc dobré dělám jí už více 20 let moc dobré. Vladěna
No a zkoušela jste přihlásit se?
Budu jí dělat poprvé tak jsem na ní zvědavá.Doufám že
tu nemám chybu
Já ještě do receptu dávám na 1 vejce: 1KL cukru, 1 KL plnotučné hořtice a 1 KL octa, sůl, pepř a pak rozmixuji a dolévám olej.
Omlouvám se, pokud slovo zmíněné v citátu někoho pohoršilo, ale výstižněji to interpretovat neumím
Do nadoby v níž můžeme mixovat ponornym mixerem,nalejeme 200ml oleje,pridáme vajíčko,sůl,pepř.Mixujeme ode dna.Majolka® postupne od spodu houstne.Až když je hotová,přidáme trochu citronové šťávy.Pozor!-pokud přidáme citron rovnou,Majolka® bude řídká!-
Když přidáme trošku hořčice,najemno nastrouhané kyselé okurky a cibule,mame výbornou tatarku.