Pampeliškové víno
Pampelišky většinou využíváme do různých sirupů a medů, ale co z nich třeba připravit takové víno? Je sice neobvyklé a jeho příprava je zdlouhavější, ale odmění se vám lahodnou a osvěžující chutí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 805 kJ / 6 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,52 g |
Tuky | 1,84 g |
Vláknina | 11,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 22 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 523,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pampeliškové květy spaříme ve 2,5 l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod.
Krok 2: Poté přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve.
Krok 3: Svaříme 2 l vody a 1,5 kg cukru - vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh.
Krok 4: Citrony a pomeranče oloupeme, nakrájíme, přidáme do výluhu a vložíme droždí.
Krok 5: Láhev (nebo demižon) přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.
Krok 6: Na okně necháme asi 6 týdnů - až pomeranče a citrony klesnou ke dnu. Poté hadičkou stáčíme do láhví.
Krok 7: Necháme v chladu odležet minimálně 3 měsíce. Ale nejlepší je 2 roky. Po této době je víno jemně perlivé.
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškové víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AN57
Moje poznámka
Pampeliškové víno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AN57
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 54 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 2 hodinami
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 22 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 37 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 4 hodinami
Tématické fráze:
domácí pampeliškové víno,
víno z pampelišek,
výroba pampeliškového vína,
víno z mirabelek,
vino s pampelišek,
jak udělat víno,
mirabelky víno,
domácí víno z pampelišek,
pampeliškové,
papeliškové víno,
pampeličkové víno,
jak se dela pampeliskove vino,
panpeliškové víno,
recepty na vino,
pampeiškové víno,
recept na vino,
pmpeliškové víno,
víno z pampelišek recept,
mirabelky-víno,
pampeluškové víno
Suroviny:
květy pampeliškové,
cukr,
citron,
pomeranče,
droždí čerstvé
Komentáře (81)
Kdo furt váhá, doporučuji, ať neváhá. Letos je to asi pasé, ale příští rok jdu do toho zase
Tak jsem to letos taky zkusil dle tohoto návodu. Vše jsem 15.5 naložil a demižon jsem uzavřel kvasnou zátkou. Vše hezky bublalo, ale po deseti dnech už nebublá a citron s pomerančema se drží stále u hladiny a nevapadá že by měly klesnout na dno jak je to popsáno v návodu. (Jsou už trochu vyschlé)Chci se zeptat, mám s tím nějak zamíchat nebo přidat kvasníce nebo na to vůbec nesahat?
Děkuji Uličný