Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi

srettka Kuchařka: srettka

Hovězí maso 26 názorů

Suroviny

hovězí zadní
2 střední cibule
špalíček oloupaného a jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 KL mletého zázvoru
2-3 PL plnotučné hořčice
2 PL oleje
trochu másla
sůl
pepř
1 kostka extra silného bujónu
případně 1 KL škrobu rozmíchaná v 1 PL vody
Na špecle:
1/2 kg polohrubé mouky
3 vejce
1 PL soli
2 PL másla
voda
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na plátky, poklepat paličkou, osolit,opepřit a pomazat z obouch stran směsí z čertsvého i mletého zázvoru a hořčice.

  2. Na rozpálené pánvi s troškou oleje maso pěkně osmahnout a dát stranou. Do zbylého výpeku nalít půl sklenky vody a nechat krátce zavařit.

  3. V kastrole na rozehřátém oleji s máslem zesklovatět osolenou a opepřenou cibul, přidat maso, přihodit rozdrobený bujon, zalít vodou s výpekem, případně dolít, aby maso trošku vykukovalo. Dusit pomalu do měkka, podle kvality masa.

  4. Měkké maso vyndat, zbytek rozmixovat ponorným mixérem, případně dohustit namočeným škrobem.

  5. Na špecle: Do mísy dáme odváženou mouku, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a přidáváme tolik vody, aby těsto bylo konzistencí husté a při zpracování dělalo bubliny. Přes haluškové sítko je protlačujeme pomocí stěrky do vřelé osolené vody. Lze i z prkénka na maso odkrajovat, či seškrabovat z těsta proužky a shrnovat je do vody. Vaří se krátce, do vyplavení na povrch vody. Hotové špecle slít a propláchnout studenou vodou. No pak už jen servírovat. ;-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Hovězí na dvojím zázvoru se špeclemi

  • srettka srettka(autorka receptu)

    Tereza Blazkova: No báječně :yes:jsem ráda, že přišlo k chuti:-)

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Srettko :-K, moc jsme si s manželem pochutnali, děkuji za receptík :-). I špecle se mi napoprvé povedly, měla jsem z nich velkou radost :-D. :yes: a fotečka ;-).

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Dělávám podobně, jen místo hořčice dávám rajský protlak do šťávy.Bodík letí, foto je prudce žerkózní Sretti:-p.

    Odpovědět

  • marunda marunda

    srettka: je to vynikající. I manžel moc pochválil. Moc děkuji. Zázvor jsem měla jen sušený a omáčku jsem zahustila hladkou moukou. Supr chuť.:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    ja si myslim,ze jdou pouzit i na sladko,je to v podstate varene testo,klidne bych to prubla;-):yes:

    Odpovědět

  • marunda marunda

    Dají se špecle použít ještě jinak? Třeba nasladko? Kdyby mi zbyly, ať je nemusím vyhazovat. Díky za odpověď. Dnes bude k obědu.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Moc pěkný recept se vším všudy:-K:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka(autorka receptu)

    katy...varem ta štiplavost přejde, kdyžtak ho dát o trošku méně. já to vařila na 2x...i pro holky,zase s krůtími plátky a zázvoru jsem dala o ždibec ,méně a dlabaly pěkně;-)

    Odpovědět

  • misza misza

    Vypadá to božsky:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Katy (neregistrovaný/á) - no ten recept co tu popisuješ je fakt "bomba", ale zas zdravá. Jinak v mase se ho neboj, reaguje zeslabením a fakt není tak ostrý, jako v tom tvém receptu (jenže ten je na léčení - to je o něčem jiném ;-))

    Odpovědět

  • Katy Katy(neregistrovaný)

    Zázvor a hovězí právě mám, tak zkusím. Jenom se zeptám, jestli není maso po zázvoru moc štiplavé? Já jsem právě dělala posilující zázvorovou bombu - recept mé sestry: Čerstvý zázvor nastrouhat najemno (asi tak 10 dkg), do toho vymačkat celý citron a přidat tři lžičky medu.Dát do skleničky do lednice a pojídat denně asi 3 lžičky. Je to vážně bomba, ale právě zázvor v ní dost štípe, tak to třeba děti nechtějí:-((A já se právě bojím ho dát na to maso...

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    wau konečně kus pořádnýho masa:yes:+1

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • marcik marcik

  • --ReNi-- --ReNi--

    fotečka krásná, ale to je jediné co můžu ocenit jako nemasožravec :-D +10:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: špecle na sladko spätzle na sladko hovězí kostky na zázvoru vepřové se špeclemi hovězí maso a špecle recepty z hovězí zadní maso se špeclemi jídlo se špeclemi mlete maso se speclemi specle nasladko hovězí maso na zázvoru vepřový plátek se špeclemi sítko na špecle vaření hovězí maso na zázvoru špecle hovězím masem špecle s hovězím masem recepty hovězí na divoko se špeclemi špreclemi jídla se šperclemi špecle s

Zapomněl/a jsem heslo