Houbová polévka s libečkem
Recept ještě nebyl hodnocenHouby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme,…
Pokud patříte mezi ty, kteří zatím vnitřnostem moc neholdovali, co kdybyste pro začátek trochu ozvláštnili váš jídelníček třeba právě těmito ledvinkami. Leckdo z nás nad…
Nosíte v létě z lesa košíky velkých bedel? Jednodušší recept než ten s jejich úpravou na kmíně snad neexistuje. Přirozenou houbovou chuť podtrhne opečení bedel na sádle…
Křupavé bramboráky ochucené majoránkou a česnekem jsou oblíbenou klasikou. Zkuste tentokrát do těsta přidat kefír a bramborák doplnit o kousek Romaduru. Jistě si…
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.Rozložíme je na tukem vymazaný alobal, na vymazání použijeme olej nebo máslo.Osolíme je, opepříme a posypeme drceným kmínem a…
Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky…
Škubánkové těsto je vzpomínka na prázdniny u babičky. I když se skoro z našich kuchyní vytratilo, stojí za vyzkoušení. V podobě smažených placiček s houbovou omáčkou…
Na rozpuštěném másle osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví.Po osmažení přidáme rozvonět jemně nasekaný nebo nastrouhaný česnek, drcený kmín a houby, které v…
Zkuste připravit rodině z lesních úlovků na pohled efektní a přitom chutné jídlo. Pokud vám les nepřál, výborné budou žampiony. Plněné kloboučky hub pod zapečeným sýrem,…
Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit…
Cibule oloupeme a nakrájíme na jemno.Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky.V pánvi rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do…
Výživná polévka, která zahřeje a naplní i ten nejhladovější žaludek. Základ tvoří ovesné vločky a kousky hlívy ústřičné. K nim se připojí také brambory, česnek a koření.…
Všechny ingredience nakrájíme na kostky.Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso, pórek a orestujeme.Osolíme, vložíme brambory, okořeníme a zalijeme vodou nebo vývarem (cca…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako obloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Smetanová polévka plná hub, pocházející z jižních Čech, to je kulajda, jejíž typickou chuť utváří kopr. Připravit ji můžete jak z čerstvých, tak i ze sušených hub a…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Prodloužit životnost potravin je snadné: Mouku zachráníte bobkovým listem, brambory mátou a „zakysanku“ obraťte dnem vzhůru
Svíčková omáčka s hovězím masem a knedlíkem za hodinu? Thermomix vám ukáže, že to možné je
Tradice na Zelený čtvrtek: Kdy si dát špenát a kdy jidášky, abychom byli celý rok zdraví?