Uzená fazolačka

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 10 + 40 minut 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

1500 ml vývaru z vepřového uzeného masa
200 ml zeleninového vývaru
1 větší brambora
1 stonek řapíkatého celeru
1 feferonka
3-4 jarní cibulky - bílou část hned, zelenou potom
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
4 stroužky česneku
1 konzerva červených fazolí
150 g vepřového kolena – nakrájené vám dodá řezník i market
2 lžičky oregana
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vývaru z vepřového masa. Přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky (bílou část), nasekanou feferonku, nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru a nasekaný česnek. Přilijeme zeleninový vývar. Přisolíme. Opepříme. Vmícháme oregano.

  2. Brambory vaříme do měkka. Přidáme nadrobno nakrájené vepřové koleno a propláchnuté fazole. Povaříme. Přidáme něco zelené natě jarních cibulek, vmícháme mouku rozmíchanou v troše vody. Povaříme už jen krátce.

  3. Podáváme posypané natí jarní cibulky a s dalamánkem.

Poznámka

Pokud vám zbyde vývar z uzeného masa, posuňte ho na stůl, nevylévejte. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/uzena-fazolacka-zbyl...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzená fazolačka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: fazolacka s uzenym masem fazolačka z konzervy fazolacka z uzeného masa fazolacka z uzeneho fazole z konzervy s uzeným masem fazolačka z uzeného vývaru fazolačka recepty fazolačka zkonzervy fazolacka uzená fazolačka fazolacka z uzeniny fazulacku uzenim brabory vařené fazole v uzenem vývaru vývar z uzeného masa v receptech fazolacka s konzervy recepty z uzeného kolena uzená fazolačka fazolačka s vývarem z uzeného masa fazolacka z uzenin recepty fazolacka