Pečený guláš na medu
Recept ještě nebyl hodnocenTento guláš doma připravujeme pro slavnostnější chvíle, zrovna teď (29.12.2008) ho dělám na Silvestra. Maso trochu libovější, ale stačí klasická kližka. Na rozpáleném…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento guláš doma připravujeme pro slavnostnější chvíle, zrovna teď (29.12.2008) ho dělám na Silvestra. Maso trochu libovější, ale stačí klasická kližka. Na rozpáleném…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem…
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut…
Maso nakrájíme na plátky a zprudka opečeme na oleji, osolíme, opepříme a vložíme do PH. Na pánev přidáme máslo, necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, zasypeme…
Maso osolím, opepřím, přidám nakrájenou cibuli, podliji vodou a dám dusit do papiňáku. Maso v kuse se dělá cca 4 hodiny, kostky cca 2 hodiny.Až bude maso hotové, do…
Tento recept jsem odkoukala v jedné oblíbené restauraci ve Znojmě, kam se rádi vracíme. http://www.restaurace-u-bazalu.cz/ Důležité je podávat se špekovým knedlíkem ! …
Hovězí maso je pro svou vyšší cenu méně častěji používané. Je to škoda, protože je biologicky velmi hodnotné a je nenahraditelné při přípravě omáček, které jsou velmi…
Podzimní čas s sebou nese chutě lesa, zvěřiny a lesních plodů. Nevadí pokud nemáte zrovna v rodině nimroda, i z hovězího masa lze připravit úžasné jídlo s akcentem…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Hovězí a vepřové plátky orestované na sádle uvaříme v jednoduché omáčce z lesních hub a vývaru. Na závěr přidáme nakrájený pórek. Jako přílohu použijeme knedlík,…
Hovězí maso s pořádnou dávkou pepře zahřeje po těžké práci. Omáčku doladíte na talíři pořádnou porcí přílohy podle vlastního uvážení. Hodit se budou bramboráčky,…
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Přendáme ho do pekáčku, přidáme tymián a mírně podlijeme. Pekáček přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby - na cca…
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme koření, citronovou šťávu a ol. olej. Necháme v chladu marinovat min. přes noc, ale klidně 2 dny. Všechnu zeleninu nakrájíme na…
Maso očistíme, opláchneme a osušíme. Maso jsem protkla špekem, převázala provázkem a opekla ze všech stran na pánvi. Takto upravené maso jsem přendala do pomalého hrnce.…
Hovězí maso volíme dle vlastního výběru a vlastní chuti. Lépe je vybrat kus, který je kompaktní a vyšší. Do masa uděláme ostrým nožem s úzkou delší čepelí otvory pro…
Na rozpuštěném sádle opečeme na kostky nakrájené maso. Povrch masa se musí zatáhnout, minimálně, pokud se některé kousky opečou víc, jedině dobře. Pak přidáme nadrobno…
Maso prošpikujeme a osolíme, rozehřejeme olej i máslo a maso zprudka opečeme, přidáme pokrájenou zeleninu, koření a také orestujeme. Podlijeme 200 ml vína a vývarem. PH…
Dokonale očištěné maso osolíme a opepříme, semeleme, přidáme opranou a natrhanou petrželku a promícháme.Vytvarujeme si kulatý biftek a necháme hodinku odpočinou.Aby měl…
Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list). Samozřejmě sůl.Do jiného hrnce dáme na dno roztopit…
Na dokonalý hovězí steak nemusíte nutně do restaurace. Připravte si jej u vás doma, propečený podle vaší chuti. Přelít jej pak můžete lahodnou omáčkou z restovaných…
Toto je jedno z poměrně složitých jídel jihovýchodní Ázie, náročné na suroviny i přípravu, ale naprosto jedinečné svou symfonií chutí a rafinovanou pikantností. Pochází…
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet. V trošce vody rozmícháme škrob a…
Nakrájíme si cibuli a orestujeme ji na oleji dorůžova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso a pořádně ho orestujeme, až pustí šťávu.Pak přidáme červenou papriku a…
Cibuli nakrájíme na kroužky, které osmahneme na oleji, zalijeme vývarem a přidáme drobně nakrájené maso, které vaříme do měkka. Ke konci vložíme do polévky kostičky…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Bruselské řezy: Slané krémové jednohubky překvapí lehce pikantní chutí, jsou ozdobou svátečního stolu a snadné na přípravu
Vejmrda aneb jablečný křen: Oblíbený dip k ovaru je nejlepší z červených jablek, chuť mu dodá vývar
Jak uchovat hroznové víno, borůvky či jahody čerstvé až dva týdny? Pomůže trik se zavařovačkou