Pohankovo - masové karbanátky
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka.Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka.Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a…
Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme je na asi 1 cm silná kolečka,…
Maslo vymiešame so žĺtkom, trochou soli a petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájané rožky, ktoré sme namočili v mlieku. Nakoniec pridáme strúhanku a sneh z bielka. Všetko…
Kuřecí čtvrtky očistíme, vykostíme, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme olivový olej a maso v…
Kuřecí čtvrtky očistíme, vykostíme, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme olivový olej a maso v…
Vo velkom kastrole na strednom ohni rozohrejeme maslo a 150ml smotany. Znizime teplotu a slabo varime asi 1 1/2 minuty, kym zmes trochu nezhustne.Medzitym dame do…
Sýrové rolády jsou českou specialitou, která se připravuje v mnoha variantách. Velkou výhodou je variabilita, můžete použít celou řadu sýrů či nátěrek. Není příliš…
Fazulu namocime cez noc, na druhy den zlejeme vodu fazulu umyjeme pod tecucou vodou (dakdo nezleje a daktory ju daju do tlakoveho hrnca, kazdy podla svojho). Dame do…
Uvnitř nadýchaná, zvenčí krásně dozlatova vypečená. Taková by měla být perfektní velikonoční nádivka s vůní uzeného masa a spoustou zelených bylinek. Tradičně se peče na…
Osvěžující okurkovo-paprikový salát s kozím sýrem zpestří každé vaše grilování, ale hodí se i samostatně jako lehká večeře. Máta a petržel v kombinaci s citronovou…
Vydatná čočková polévka příjemně zahřeje a doopravdy zasytí, navíc její příprava není žádná věda. Polévku zajímavé sladkokyselé chuti, plnou vlákniny, s kolečky párků,…
Mezi nejznámější tradiční švédská jídla patří masové kuličky. Jsou pěkně šťavnaté a díky dobře zvolené kombinaci koření chutnají skvěle. Podáváme je přelité zavařenými…
Jednoduchou, rychlou a sytou polévku plnou pěkně barevné zeleniny podáváme posypanou čerstvými voňavými bylinkami. K zahuštění postačí ovesné vločky, nepřidáváme do ní…
Jemná a lahodná pomazánka z ricotty a brynzy, s kedlubnou, ředkví a paprikou, je hotová během chvíle a poslouží tak jako rychlá svačinka nebo nenáročná večeře. Hotovou…
Připravíme hlubší pánev a dáme do ní rozehřát kousek sádla. Než se sádlo v pánvi rozehřeje, tak nakrájíme nadrobno cibuli a oloupaný nasekaný nebo prolisovaný česnek,…
Na sádle osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky s česnekem nakrájeným na kolečka a se čtvrtkou mrkve nastrouhané na jemném struhadle. Přidáme pokrájené rajče a papriku…
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…
Kari omáčka: Nakrájíme polovinu cibule, zpěníme na 1 lžíci oleje, přidáme 2 lžíce mouky, osmahneme, vmícháme kari koření a zalijeme mlékem. Pak omáčku rozšleháme nebo…
Koreňovú zeleninu narežeme na malé kocky a varíme v osolenej vode do chrumkava. Potom pridáme vločky, prilejeme mlieko, ak treba dosolíme, a krátko povaríme. …
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky, mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k masu.Promícháme s vajíčky, prolisovaným česnekem, tatarkou, sójovou…
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, osmahneme, přidáme nakrájené houby,…
Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a…
Pomeleme na masovém strojku,dusíme na 250 g 100% tuku 1/2 hodiny.Vřelé se dá do sklenic a uzavře,nebo schladlé sterilovat na 80°C 20 minut.
Těstovinovou rýži uvaříme na skus a scedíme. Horkou promícháme se smetanou a celým množstvím jemně nastrouhaného sýra. Mícháme, dokud sýr neobalí všechna zrnka rýže. …