Hovězí srdce na divoko

hemriettas Kuchařka: hemriettas

Doba přípravy: 180 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

1/2 hovězího srdce
cibule
sůl
sladká paprika
pepř mletý
koření na divočinu
masox
mouka hladká
sádlo
2 dcl červeného vína
lžíce rybízové marmelády
smetana na vaření
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu, mírně podlijeme a zhruba 30 minut dusíme.

  2. Potom přidáme víno a dále dusíme a dle potřeby podléváme. Až je srdce téměř měkké, osolíme. Nakonec přidáme marmeládu, rozmícháme, necháme prohřát. Srdce vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

  3. Pokud je omáčka hustá, zředíme trochou mléka a opět provařit. Vložíme srdce zpět. Podáváme s těstovinami,knedlíkem,dozdobit můžeme šlehačkou a brusinkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí srdce na divoko

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    hemriettas: Taky se tím řídím už dlouho :-);-)

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas(autor receptu)

    No ... co člověk,to názor...manželovi chutnalo moc a to je pro mne to nejlepší hodnocení .. :-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    U jídel s vínem se doporučuje obrácený postup - víno se lije na orestovaný základ, nechá se vydusit a pak teprve podlije vývarem. Jen tak ze sebe víno vydá to nelepší ;-)
    Když dusíte maso, je masox zcela zbytečný, tím masem získá omáčka dostatečnou chuť. Papriku bych taky nedávala, divoké koření úplně stačí, paprika hodí tu chuť směrem ke guláši a to už není "ono".

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    Masox? A pak červené víno? Nechápu. Buď to dělám z kvalitních surovin a tedy tam neházím Masox, nebo to dělám s rezignací na kvalitu. Červená paprika mi tam také nesedí.:-//:-O

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Srdce na smetaně s "divokým" kořením a brusinkami je určitě fajn, ale trochu mi tam přebývá ta paprika ..... :-O

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí srdce recept hovězí srdce recept na hovězí srdce hovězí srdce recepty hovezí na divoko recepty na hovězí srdce omáčka z hovězího srdce recept hovězí srdce hovězí srdce na smetaně srdce na divoko hovězí srdce na diviko hovězí srdce nadivoko recepty hovězí srdce omáčka srdce omačka ze srdcem hovězí na divoko recept srdce hovezi recept hovězi srdcem srdce nadivoko hovezi srdce omáčka