Vypečené fazolkové kuře na slanině s adžikou
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekáčku dáme 1 nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny nakrájené na čtverečky, na to dáme kuřecí maso, osolíme, posypeme adžikou, postříkáme olejem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekáčku dáme 1 nakrájenou cibuli, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny nakrájené na čtverečky, na to dáme kuřecí maso, osolíme, posypeme adžikou, postříkáme olejem,…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Zázvor nakrájíme na plátky a ty překrojíme na tenčí nudličky. Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na…
Chleba nakrájíme na kostky, zalijeme bujónem a necháme vsáknout. Mezitím si očistíme všechnu zeleninu. Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno, řapíky na jemné půlkolečka a…
Krůtí maso pomeleme, pro jemnější strukturu můžeme pomlít 2x. Do velké mísy s masem přidáme 1nadrobno nakrájenou cibuli, na menší kostičky nakrájenou slaninu, Podravku,…
Žlázy opláchneme, osušíme a z každého kusu si ukrojíme 4 plátky do tvaru motýlka tak, že vždy zakrojíme cca 1 cm široký plátek, nedořízneme až do konce a další stejně…
Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky…
Cibuli a 2 stroužky česneku nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky a kapustu a medvědí česnek na tenké nudličky. Brambory nastrouháme na jemném slzičkovém…
Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na silnější plátky, které lehce naklepeme a mírně opepříme. Očištěný celer nakrájíme na asi 1 cm nudličky, slaninu také tak, cibuli…
Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky. Rajčata…
Kuřecí prsa ponecháme vcelku, opláchneme je a osušíme. V míse si přiravíme marinádu smícháním oleje, citronového pepře a bazalky. Prsa v marinádě pořádně obalíme a…
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na tenké nudličky a uzené maso na silnější delší špalíčky. Žampiony očistíme a překrojíme na čtvrtiny. Cibuli nakrájíme…
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a pokud je trochu tučnější, tak ji nasucho osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo oleje. Ke konci…
Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem. Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků. Závitky zajistíme jehlou, nebo…
Slaninu nakrájíme na menší proužky a v rozehřátém kastrolu osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme na tenké půlměsíčky pokrájenou cibuli a cca 5minut restujeme. Opláchnutá…
V hlubší uzavíratelné nádobě si umícháme z uvedených surovin marinádu.Maso nakrájíme na kostičky zhruba 1cmx1cm a ostatní suroviny na velice drobno. Vše přidáme do…
Mezi rozpůlenou housku vložíme 1 a ½ kolečka tvarůžku obloženého bazalkou (lze použít i list petrželky nebo celeru). Na vymazaný alobal položíme plátky gazdovské slaniny…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
Houby vydusíme, asi jako na smaženici a necháme vychladnout. Houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso umeleme.Přidáme vajíčko, Solamyl a koření dle chuti. Vlhkými dlaněmi…
Šneky z domácího listového těsta jsou pečivem, které kombinuje křupavé a jemné vrstvy těsta s bohatou náplní podle vaší chuti. Ať už zvolíte sladkou variantu s ořechy,…
Vyzkoušejte slezinkový guláš s hlívou ústřičnou – pokrm s výraznou chutí, který potěší nejen milovníky tradiční české kuchyně. Hlíva ústřičná dodá guláši jemnost a lesní…
Dýni a celer nastrouháme do hlubší mísy na jemném slzičkovém struhadle. Přidáme sůl, mouku, solamyl, vejce, promícháme a necháme chvíli odpočinout. Pokud bude těsto…
Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a…
Do 3/4 l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón.Kapustičky, mrkev, celer, cibuli a česnek si očistíme. Mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli…
Všechnu zeleninu očistíme, žampiony překrojíme na polovinu, menší ponecháme vcelku, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, papriky nakrájíme na širší proužky.Na pánev do…