Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí neodmyslitelně patří k lahodné pečínce s knedlíkem. Na jeho přípravě není nic složitého. K zahuštění stačí najemno nastrouhaná brambora, zda bude zelí sladší nebo kyselejší pak závisí na chuti kuchaře a strávníků.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 692 kJ / 882 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,78 g |
Tuky | 89,32 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z hlávky zelí vykrojíme košťál a zelí nakrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Nakrouhané zelí propláchneme vodou, dáme do velkého hrnce a zapneme na mírný plamen. Trochu podlijeme vodou a zpočátku jej necháme odkryté, aby vyprchaly čpavé látky.
Krok 3: Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí a dále dusíme už zakryté poklicí.
Krok 4: Bramboru oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme ji zhruba po 15 minutách do téměř měkkého zelí.
Krok 5: Zelí dusíme doměkka, občas ho promícháme a na závěr dochutíme octem.
Zveřejněno 18. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
Moje poznámka
Dušené hlávkové zelí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYM
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 50 minutami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 44 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 10 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 10 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 10 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
dusene zeli,
hlávkové zelí,
zeli recepty,
hlávkové zelí recepty,
hlávkové zelí recept,
dušené zelí recept,
zeli,
zelí recept,
zelí hlávkové,
recept hlávkové zelí,
recept na hlávkové zelí,
zelí dušené,
jak uvarit zeli,
červené hlávkové zelí recepty,
zelí z hlávky,
dušené červené zelí,
recept na zelí,
sladké hlávkové zelí,
jak uvarit hlavkove zeli,
ceske zeli
Suroviny:
zelí hlávkové,
sádlo,
cibule,
kmín celý,
cukr,
sůl,
ocet,
brambory
Komentáře (62)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mimochodem, ta první fotka je zelí kysané