Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 894 kJ / 5 472 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 335,38 g |
| Tuky | 383,61 g |
| Vláknina | 81,20 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 4,06 g |
| Sůl | 9,50 g |
| Sacharidy | 158,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: 6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a slaninu. Přidáme petrželovou a celerovou nať, česnek nakrájený na plátky, zalijeme olejem a to všechno promícháme tak, aby se maso obalilo vším, proložíme větvičkami jehličí a necháme nejméně 8 hodin odležet a každou hodinu promícháme. Pečeme na ohni nebo v troubě s dostatečným dodáním těchto možných ingrediencí: majoránka nebo zázvor,nebo šalvěj, nebo meduňka. Pojídá se, až je maso měkké a krásně upečené za stálého polévání. Tato poznámka není zbytečná, protože to tak voní, že mnozí se na živáňskou vrhají dříve. Když pečeme na ohni, tak zeleninu cibuli, špek, česnek a nať rozsekáme a podáváme syrovou jako salát.
Zveřejněno 18. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavská živáň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ2n
Moje poznámka
Šumavská živáň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KZ2n
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 7 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 8 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 12 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 16 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 7 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 7 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 8 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 10 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 10 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 13 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 14 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 14 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 14 hodinami
Tématické fráze:
živáň,
zivan recept,
vepřový bok recept,
recept na živán,
živáň na grilu,
vepřovy bok,
pečený vepřový bok,
vepřový živáň,
vepřový bok recepty,
recept živán,
uzený bok recept,
maso na živáň,
vepřová živán,
zivan na ohni,
šumavská vepřová plec,
živán recepty,
co je to živáň,
uzeny veprovy bok,
recepty živán,
recepty vepřový bok
Suroviny:
plec vepřová,
bok uzený,
klobása,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
ředkvičky,
olej,
česnek,
nať petrželová,
nať celerová,
slanina,
sůl,
pepř,
majoránka,
šalvěj,
meduňka
Komentáře (17)