Smažené vdolky
Připravte si s námi poctivé vdolky. Nadýchané smažené bochánky z kynutého těsta, na které ani do široka otevřená pusa skoro nestačí. Zůstane vám po nich blaho na jazyku a pusa od ucha k uchu ušmudlaná od marmelády či povidel.
Suroviny pro 15 kusů
15kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 966 kJ / 3 338 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 69,15 g | 
| Tuky | 163,96 g | 
| Vláknina | 16,68 g | 
| Cholesterol | 15 mg | 
| Sodík | 509 mg | 
| Sůl | 1,25 g | 
| Sacharidy | 388,09 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do pekárny nalijeme vlažné mléko, přidáme olej, mouku smíchanou s cukrem a solí a na mouku rozdrobíme droždí. Pekárnu zapneme na program Těsto. Nebo těsto zpracujeme ručně, bez pekárny.
	Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na plát cca 2 cm vysoký, ze kterého vykrajujeme skleničkou vdolky.
	Krok 3: Každý vdolek uprostřed prstem promáčkneme a necháme je na pracovní desce chvíli znovu vykynout.
	Krok 4: Pak prohlubeň znovu zvýrazníme a vdolky vkládáme prohlubní dolů do středně rozpáleného oleje. Smaží se poměrně rychle, proto vdolky hlídáme a včas otočíme.
	Krok 5: Usmažené vdolky odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej.
	Krok 6: Po zchladnutí vdolky zdobíme marmeládou, tvarohem, či zakysanou smetanou, podle své chuti.
Zveřejněno 19. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Smažené vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8pn
Moje poznámka
					
				
Smažené vdolky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v8pn
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 minutami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 9 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							vdolky, 
						
						
							vdolky recept, 
						
						
							vdolky z kynutého těsta smažené, 
						
						
							vdolky ze sušeného droždí, 
						
						
							kynuté těsto na smažené vdolky, 
						
						
							recept na vdolky, 
						
						
							recept vdolky, 
						
						
							rychle vdolky, 
						
						
							vdolky z kynuteho testa, 
						
						
							bavorské vdolky z kynutého těsta, 
						
						
							vdolky bez droždí, 
						
						
							recepty vdolky, 
						
						
							jednoduchy recept na vdolky, 
						
						
							jak se dělají vdolky, 
						
						
							recept na domácí vdolky na oleji, 
						
						
							vdolky jednoduche, 
						
						
							vdolek, 
						
						
							jednoduché vdolky, 
						
						
							recept na domaci vdolky, 
						
						
							kynuté vdolky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							mléko, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							olej, 
						
						
							marmeláda, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							smetana zakysaná
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (64)
Díky za fajn recept
Ale já je udělám,vyzkouším podle tebe.