Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorový chutný bůček s hlívou a kedlubnou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie634 kJ /
152 kcal
Bílkoviny6,49 g
Tuky0,81 g
Vláknina13,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy25,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci si opečeme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky a osmažíme, pak přidáme maso nakrájené na kostky které zprvu opečeme dost, pak zalijeme vodou, přidáme zázvor, kmín, směs na vepřovou pečeni a dusíme. Krok 2: Když je maso poloměkké tak přidáme kedlubnu, nakrájenou na špalíčky, hlívu na kousky a lahůdkovou cibulku bílou část-zelenou nakrájíme na přílohu. Krok 3: Pokud je třeba ještě dolijeme vodou, aby bylo dost šťávy, dosolíme a zahustíme tím, čím jste zvyklí (solamyl,mouka,jíška,dala jsem trochu instantní jíšky), necháme převařit a máme hotovo.

Zveřejněno 23. 7. 2010

Poznámka autorky Bibinka

U nás je velmi oblíbená hlíva a rádi máme pod maso zázvor, tyto chutě jsem spojila navíc kedlubnou a vyšlo z toho tak dobré jídlo, že jsem byla překvapená sama! Jako přílohu můžeme použít to, co máme rádi-u nás byly šťouchané brambory se zelenou částí lahůdkové cibulky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9WR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9WR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Zajímavá kombinace s bůčkem,ukládám:-K+4:yes:

:-D já si toho taky všimla a že bych bůček zapíjela čajem:-?ani omylem...:-D

Náhodou, môj muž takéto múčniky miluje...:-D
+

Bibinko, vypadá moc zajímavě...ale stejně je nejkrásnjší dole poznámka "Doporučení"...tento moučník.........:-D:-D:-D

Tématické fráze:
buček na zázvoru, kedlubna zázvor smes, buček a hlíva, recept hliva ustricna s kedlubnou, bucek a hliva ustricna, bucek na kedlubnach, bůček s hlívou, vepřova pecene s kedlubnou, šťouchané brambory s kedlubnou, jidla s kedlubnou, bůček a hlíva ústřičná recept, pečený bůček s hlívou, maso s kedlubnou, vepřové maso v kedlubných, peceny bucek na zazvoru, veprove s kedlubnou, zázvorový likér

Suroviny:
bůček vepřový, cibule, česnek, cibulka lahůdková, kedlubna, hlíva ústřičná, zázvor, kmín drcený, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu