Pečená zelenina s černuchou
Pečená zelenina s černuchou je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje pestré barvy a chutě pečené sezónní zeleniny s jemně pikantním aroma černuchy. Černucha, známá také jako černý kmín, zvýrazňuje přírodní sladkost zeleniny a dodává jí příjemně kořenitou chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,08 g |
Tuky | 2,50 g |
Vláknina | 33,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 165 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 83,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu nakrájet na velké kusy. (Česnek nechávám vcelku.) Vložit do pekáče, ale tak, aby zelenina nebyla navrstvená na sobě, ale byla rozložena po pekáči vedle sebe.
Krok 2: Osolit, posypat kořením dle chuti, pokapat olivovým olejem a promíchat. Dát péct na 200 °C na 1,5 hodiny (dobu pečení dodržet, zelenina změkne i dříve, ale tu pravou chuť dostane až po 90 minutách).
Krok 3: Peče se nepřiklopená. Ingredience a množství možno měnit dle chuti. Je výborné jako samostatné jídlo nebo jako příloha ke grilovanému masu.
Zveřejněno 2. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená zelenina s černuchou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GMmJ
Moje poznámka
Pečená zelenina s černuchou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GMmJ
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 11 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 13 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 13 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 15 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečená zelenina,
černucha setá použití,
koření na pečenou zeleninu,
černucha setá,
čermucha,
černucha setá recepty,
černý kmín recept,
černý kmín z egypta,
grilovaná zelenina s černuchou,
nigela sativa,
černucha použití,
koření černucha na co použití,
co je cerna zelenina,
pečená nebo restovaná paprika-recept,
zelenina z egypta,
pecena zelenina,
koření černucha,
pecena zelenina.lilek apod.,
černucha setá foto,
pak choi pečené
Suroviny:
lilek,
cuketa,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
česnek,
cibule,
brambory,
koření ratatouille,
černucha,
sůl,
olej olivový
Komentáře (17)
Putovala dál (černucha i směs do chleba), k sousedce, které to naopak chutnalo v chlebíku moc.
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal. Má příjemnou mírně ostrou chuť, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Černucha je koření pro toho, kdo rád experimentuje. Dobře se doplňuje s koriandrem a novým kořením, saturejkou a tymiánem.