Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boloňské špagety III

Oblíbeným obědem malých i velkých jsou špagety s omáčkou. Neváhejte a vyzkoušejte připravit špagety s omáčkou z doma umletého masa, která svojí bohatou chutí může trochu připomenout známou boloňskou.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iwakk

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 063 kJ /
732 kcal
Bílkoviny66,50 g
Tuky21,74 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 944 mg
Sůl2,26 g
Sacharidy62,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriku omyjeme, vykrojíme semeník a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Petrželku omyjeme a nasekáme. Krok 2: Cibuli oloupeme a rozmixujeme najemno. Maso očistíme a umeleme. Stroužek česneku oloupeme a utřeme. Krok 3: V míse promícháme maso s cibulí a česnekem. Přidáme badyán, sůl, pepř, koření na mleté maso, sladkou papriku a koření na tzatziki. Vše dobře promícháme. Krok 4: V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme mleté maso. Maso stále od sebe oddělujeme, aby bylo na kousky. Restujeme zhruba 5 minut za stálého míchání. Krok 5: Přidáme rajčata, papriku, worcesterovou omáčku dle chuti a petrželku. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Krok 6: Do omáčky dle chuti přidáme kečup, osolíme a osolíme. Pak omáčku zaprášíme hladkou moukou a provaříme alespoň 15 minut. Krok 7: Hotovou omáčku podáváme se špagetami (nebo jinými těstovinami) bohatě posypanou strouhaným sýrem.

TIP: Strouhaný sýr v kuchyni

Zveřejněno 6. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Boloňské špagety III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pk3p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Boloňské špagety III

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pk3p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pokud tomu chcete říkat "Boloňské", tak by recept měl být jiný. Toto je možná nějaká variace na pravé Boloňské špagety. Je tam spousta surovin, které do originálu nepatří, naopak třeba červené víno, mrkev nebo řepíkatý celer, tam schází. :-*

wendy888: nevím, cos chtěla říct odkazem, ale fotku na tebou uváděný recept přidal uživatel andina (tecka) 60. Prostě zkopírováno.

HankaPu: děkuji moc, jsem ráda, že vám chutnalo ;-) a díky za fotečku, vypadá krásně :yes:

Protože máme rádí špagety, vyzkoušela jsem dnes k nim dvě různé omáčky. Tahle s badyánem byla moc dobrá, pikantní. :yes:
Ivetko, posílám fotky, bodík a velkou pochvalu:yes::yes: +

Děkuju, tak snad bude i chutnat :-p

Iveto, vítej na Topreceptech. Tvůj recept se mi líbí!!;-):yes:

Tématické fráze:
boloňské špagety z mletého masa, příprava bolonské omáčky, různé omáčky na špagety, bolonské špagety, připrava špaget, bolonská omáčka na špagety, boloňské špagety bez masa, boloňská omáčka recept, boloňské špagety se šunkou, koření na bolonské špagety, bolonske spagety se syrem, omačky na špagety, bolonská kotleta, špagety boloňské, boloňské těstoviny z jednoho hrnce, boloňské špagety recept, koření na špagety, špagety příprava, špagety recept, omáčka na špagety z hovězího masa

Suroviny:
kotleta vepřová, žebro hovězí, cibule, badyán, rajče, paprika čerstvá žlutá, česnek, kečup sladký, vývar masový, sůl, pepř mletý, tzatziki, koření na mleté maso, paprika sušená sladká, omáčka worcesterová, petrželka zelená, olej, mouka hladká, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu