Marocký tažín s masovými kuličkami
Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou plnou rajčat, bylinek a aromatického koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 325 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,75 g |
Tuky | 57,24 g |
Vláknina | 34,87 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 101,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kernoto nebo bulgur uvařte do měkka dle návodu na obalu.
Krok 2: Do misky dejte mleté maso, přidejte kernoto, 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno a polovinu veškerého mletého koření, sůl a pepř dle chuti, přidejte jemně sekanou mátu. Zpracujte do těsta, ze kterého vlhkýma rukama vypracujte menší kuličky.
Krok 3: Rozpalte větší pánev, nebo těžký hrnec a kuličky v něm na troše oleje opečte, tak aby držely tvar. Opečené kuličky vyjměte z pánve.
Krok 4: Veškerou zeleninu včetně rajčat nakrájejte na větší kousky. Nemusíte si dělat těžkou hlavu s pravidelností. Na výpeku z kuliček opečte nejdříve cibuli, česnek nakrájený na plátky, lilek, cuketu a papriku. Nakonec přidejte sekaná rajčata. Do zeleninové směsi přidejte celou skořici a badyán a nechte dusit do měkka.
Krok 5: Zhruba po 10 minutách přidejte opečené masové kuličky a přimíchejte rybíz. Vše nechte ještě chvíli dusit, eventuálně dosolte dle chuti.
Krok 6: Do hotového tažínu zamíchejte 2/3 nahrubo nasekaného koriandru a udělejte do něj lžící 4 důlky, do kterých vyklepnete celé vejce. Pod pokličkou nechte vejce cca 4 minuty srazit tak, aby žloutek zůstal stále mírně tekutý. Hotové jídlo podávejte s pečivem a sypané čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 5. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Moje poznámka
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 6 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 4 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 8 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Tématické fráze:
tážin,
tažín recept,
tažin recepty,
marocký tajin,
recept na tažin,
tadžin,
recept tadžin,
marocky tadžin,
recept tažín,
hovězí tažin,
zeleninový tažin,
recepty na marocký tajine,
recepty tažín,
tajin recept,
recept na tajin,
recept marocký tajin,
kefta tajin,
recepty na tazin,
příprava směsi na tazin,
koření na tadžin
Suroviny:
maso mleté,
máta čerstvá,
cibule,
česnek,
rajče,
lilek,
cuketa,
paprika čerstvá žlutá,
rybíz,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
koriandr sušený,
skořice,
římský kmín mletý,
kůra skořice,
badyán,
olej,
koriandr čerstvý
Komentáře (3)
sarkap: