Marocký tažín s masovými kuličkami
Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou plnou rajčat, bylinek a aromatického koření.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 325 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,75 g |
Tuky | 57,24 g |
Vláknina | 34,87 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 576 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 101,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kernoto nebo bulgur uvařte do měkka dle návodu na obalu.
Krok 2: Do misky dejte mleté maso, přidejte kernoto, 1 cibuli a 2 stroužky česneku nasekané najemno a polovinu veškerého mletého koření, sůl a pepř dle chuti, přidejte jemně sekanou mátu. Zpracujte do těsta, ze kterého vlhkýma rukama vypracujte menší kuličky.
Krok 3: Rozpalte větší pánev, nebo těžký hrnec a kuličky v něm na troše oleje opečte, tak aby držely tvar. Opečené kuličky vyjměte z pánve.
Krok 4: Veškerou zeleninu včetně rajčat nakrájejte na větší kousky. Nemusíte si dělat těžkou hlavu s pravidelností. Na výpeku z kuliček opečte nejdříve cibuli, česnek nakrájený na plátky, lilek, cuketu a papriku. Nakonec přidejte sekaná rajčata. Do zeleninové směsi přidejte celou skořici a badyán a nechte dusit do měkka.
Krok 5: Zhruba po 10 minutách přidejte opečené masové kuličky a přimíchejte rybíz. Vše nechte ještě chvíli dusit, eventuálně dosolte dle chuti.
Krok 6: Do hotového tažínu zamíchejte 2/3 nahrubo nasekaného koriandru a udělejte do něj lžící 4 důlky, do kterých vyklepnete celé vejce. Pod pokličkou nechte vejce cca 4 minuty srazit tak, aby žloutek zůstal stále mírně tekutý. Hotové jídlo podávejte s pečivem a sypané čerstvým koriandrem.
Zveřejněno 5. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Moje poznámka
Marocký tažín s masovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J06
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 11 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 35 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 43 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 54 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
tážin,
tažín recept,
tažin recepty,
marocký tajin,
recept na tažin,
tadžin,
recept tadžin,
marocky tadžin,
recept tažín,
hovězí tažin,
zeleninový tažin,
recepty na marocký tajine,
recepty tažín,
tajin recept,
recept na tajin,
recept marocký tajin,
kefta tajin,
recepty na tazin,
příprava směsi na tazin,
koření na tadžin
Suroviny:
maso mleté,
máta čerstvá,
cibule,
česnek,
rajče,
lilek,
cuketa,
paprika čerstvá žlutá,
rybíz,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
koriandr sušený,
skořice,
římský kmín mletý,
kůra skořice,
badyán,
olej,
koriandr čerstvý
Komentáře (2)
sarkap: