Suroviny
Porce: pro 4 osoby
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 135 kJ / 2 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,24 g |
Tuky | 131,25 g |
Vláknina | 38,12 g |
Cholesterol | 385 mg |
Sodík | 453 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 228,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filety nakrájíme na proužky (např. 10x4cm), tyto podélně nakrojíme tak, aby do něj šlo nasypat citr.kůru + kopr + osolíme, opepříme a zase je přeložíme zpět a zabalíme do potravinářské fólie. Na obou koncích uvážeme provázkem (viz foto) těsně, aby zůstalo co nejméně vzduchu. Dáme odpočinout.
Krok 2: Mezitím dáme vařit osolené brambory na pyré.
Krok 3: Dále dáme vařit do vývaru mrkev, cibuli, česnek, víno, džus/rajčata, tymián, rozmarýn, příp. pepř a dusíme cca 40 min. Potom zahustíme máslem a smetanou, necháme projít varem a odstavíme. Vše propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme.
Krok 4: Uvařené brambory slijeme a rozmačkáme, přidáme máslo, smetanu a hořčici a našleháme pyré. Vše udržujeme teplé.
Krok 5: Do hrnce dáme vařit vodu a vložíme zabalené filety, vaříme zvolna 10 minut, potom odstraníme folii.
Krok 6: Vejce rozklepneme dle fota do potravin.folie, kterou jsme dali do misky a provázkem stáhneme tak, aby tam zůstalo co nejméně vzduchu (vejce potom pěkně sedí ve vodě). Vaříme v hrnci na „hniličko“ cca 5 min. Po této době budou držet tvar a folie stáhneme. Toť vše – naservírujeme dle vlastní fantazie a dobrou chuť.
Zveřejněno 22. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x2PJ
Moje poznámka
Ryba na bramborovém pyré s omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x2PJ
Nejnovější recepty
Bazalková frittata
Přidáno před 6 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 12 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 21 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno 5. 9. 2025 10:03:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 25 minutami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 1 hodinou
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Boloňské špagety
TondaJ před 1 hodinou
Muffinkové bábovičky
trejbaljaroslav7 před 1 hodinou
Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
janecpavel před 2 hodinami
Vločkové zdravé sušenky
zdenek.vejmola před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Vivvien před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 3 hodinami
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou
jjj82 před 4 hodinami
Tématické fráze:
bramborové citrónové pyré,
bramborové pyré,
citrónové pyré,
ryba s bramborem,
bramborove pyré se šunkou,
varena ryba apetit,
ryba na tymiánu a rozmarýnu,
bramborové pyré recept s rybou,
pyré z brambor a mrkve,
ryba recept,
potravinářská fólie lze s ní varit,
bramborove pyre rozmarýn,
ryba narychlo,
bramborové k piré,
pyré s rybou,
pyré z vařených brambor a mrkve,
ryba s květákovým piré,
varena ryba s omackou,
bramborové pyré s rybou,
pire k rybe recept
Suroviny:
filet z ryb,
kůra citronová,
kopr čerstvý,
sůl,
pepř,
olej olivový,
brambory,
máslo,
smetana,
hořčice hrubozrnná,
sůl,
mrkev,
cibule,
česnek,
vývar,
víno bílé,
tymián,
rozmarýn,
džus rajský,
máslo,
smetana,
pepř,
vývar,
bazalka čerstvá,
petrželka
Komentáře (19)
Já mám také raději opečenou rybku, ale toto jsem pojala dle receptu tak nějak dietněji
Elizo, také jsem to neznala, ale je to super rychlovka, protože čerstvě uvařená vejce oloupat narychlo je někdy zážitek
Bod posílám dopředu a ukládám k vyzkoušení.
+
Způsob vaření vajec ve folii znám, viděla jsem to jednou v nějakém pořadu v televizi, dělám tak hlavně zastřená, která mi přímo ve vodě moc nejdou.