Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 421 kJ / 818 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,18 g |
| Tuky | 1,33 g |
| Vláknina | 13,63 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 17 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 182,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři na jemno. Sušené švestky nakrájíme nadrobno. Hrušky nakrájíme na drobné kousky.
Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Přidáme koření a rum. Vaříme 3 minuty. Poté přidáme nakrájené švestky a vaříme ještě minutu. Krok 2: Naplníme zavařovací sklenici a zavřenou ji položíme dnem nahoru. Takto jí necháme alespoň půl hodiny. Vychladlou marmeládu vložíme do lednice ztuhnout.
Hrušky smícháme v hrnci s želírovacím cukrem a přivedeme k varu. Přidáme koření a rum. Vaříme 3 minuty. Poté přidáme nakrájené švestky a vaříme ještě minutu. Krok 2: Naplníme zavařovací sklenici a zavřenou ji položíme dnem nahoru. Takto jí necháme alespoň půl hodiny. Vychladlou marmeládu vložíme do lednice ztuhnout.
Zveřejněno 24. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE3r
Moje poznámka
Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GE3r
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 3 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 7 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 20 minutami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 38 minutami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 42 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 56 minutami
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 1 hodinou
Linecké smajlíky
Evculina84 před 1 hodinou
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Tématické fráze:
hrušky marmeláda,
hrušková marmeláda,
marmelada z hrusek,
marmeláda ze sušených hrušek,
hruškovo švestkový džem recept,
marmelada ze sušeného ovoce,
hrušková povidla ze sušených hrušek,
marmeláda z hrušek a švestek,
džem ze zimního ovoce,
marmeláda s hrušek,
přezrálé hrušky,
vánoční marmeláda,
hrušková vánoční marmeláda,
sušené hrušky zavařené,
marmelada ze susenych svestek,
hrušková povidla ze sušených švestek,
co z přezrálých hrušek,
zavařené hrušky marmeláda,
top marmoška,
jak se vaří domácí hruškové povidla ze sušených hrušek
Suroviny:
hruška,
cukr želírovací,
rum,
skořice mletá,
koření hřebíček,
švestky sušené
Komentáře (17)
No, v Německu mi kdysi zprotivili vším nemožným napajcované zavařeniny a džemy (a RAMU, která u nás tehdy ještě nebyla) až tak, že jsem tady jednu dávku uvařil bez koření, bez rumu.
Nerad
No, švestky se chuťově příliš neprojevily (ale byly to ty kupované sířené "atrapy") a jsou tam spíše pro efekt..., ale proč, když je ten Oetker (který jsem tady použil poprve v životě) balený po 250g na 700g ovoce, rozdělený napůl, tak to mi hlava nebere
No, hrušky byly fakt asi vyzrálé, protože i na mou chuť byla marmoška sladká jak cumel..., tak jsem na 1 dávku přidal asi 1/3 KL kys. citronové
Ty hrušky ať jsou vyzrálé, o zimních zmínka nebyla. "Zimní" jsem jí nazvala proto, že v zimě je spíš chuť na aromatičtější koření, jako je hřebíček a skořice. V zimě se v našich končinách dřív jedlo převážně sušené ovoce, tak se mi tam hodily ty švestky, které když jsou čerstvé a nepřesušené, nebudou v marmeládě tvrdé. Nechte si chutnat a neřešte hlouposti
Stojím si za tím, že hruška se sušenou švestkou za 4 minuty marmeládu nebo džem neudělá, ale zas tak velký časový rozdíl to nebude.
Spagetko, to všichni vědí, že jsi rýpavá, ale je dobře, že už se k tomu hlásíš
(K vaření marmelády nepíšu nic, s želírovacím cukrem ji nedělám, tak nevím.)