Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehké koláčky s cuketovou nápní

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 188 kJ /
2 435 kcal
Bílkoviny103,47 g
Tuky83,38 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 8,21 g
Sůl20,50 g
Sacharidy309,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin zpracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odstát. Děláme v ruce bochánky, na vále sklenkou uděláme doprostřed důlek. Krok 2: Plníme náplní (promícháme nastrouhanou cuketu s nastrouhanou nivou, opepříme), posypeme ještě náplň tvrdým sýrem, položíme půl vlašského ořechu, pomažeme rozkvedlaným vejcem. Krok 3: Zapečeme v troubě cca 14 minut do zezlátnutí. Po vytažení z trouby posypeme sladkou mletou paprikou.

Zveřejněno 24. 8. 2010

Poznámka autora kedlubna

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkG1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkG1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Šárko jsou k nakousnutí:-p, škoda, že na ně nemůžu:-D
Máš bodík:yes:

Jako malované.:yes: ;-)

Šárko - paráda:yes:+:-), zase něco jiného;-)

Šikovný recept na neotřelé pohoštění:yes::yes:

Šári bezva a nezbyly dva?:-D Jo a co myslíte, je tedy nutné vždycky nechat cuketu vypotit? Já snad někde četla, že se i zbavuje jakési hořkosti????

vždy nechvám cuketu vypotit, ale tady jsem spěchala, nenechala , proto jsem sypala ještě ten sýr - aby to drželo pohromadě :-)) ale šťávu nepustila :-))

:-ONezbyl jeden? Jsou parádní!:yes::yes:+
Šári a není třeba cuketu nechat předem trošku vypotit? Nepustí hodně šťávy?

Tématické fráze:
slané koláčky s cuketou a nivou, slané koláčky z cukety, slané koláčky s nivou, koláčky z nivy, koláčky s nivou, cuketové pohoštění, koláčky z nivy a ořechu, pohoštění z cukety, slané syrove koláčky s nivou a cuketa recepty, slané koláčky s nivou a cuketa recepty, sneci s cuketovou naplni, cukotové pohoštění, cukerta koláčem, šikovné recepty, recept cuketa s nivou, pohodteni z cukety, slane kolacky s nivy, křehké koláčky s ovocem, neotřelé pohoštění, hodně křehké koláčky

Suroviny:
tuk hera, mouka hladká, smetana zakysaná, sůl, cuketa, strouhaná niva, pepř mletý, sýr tvrdý, paprika sušená sladká, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu