Nálev na okurky od maminky
Téměř každá hospodyňka má svůj vlastní recept na kyselé okurky. Kromě toho nám i obchod nabízí již namíchané směsi koření, ale není nad okurky vyladěné dle vlastní chutě. Třeba vám zachutnají tyhle.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 677 kJ / 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32,02 g |
| Sůl | 80,00 g |
| Sacharidy | 160,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do čistých vymytých sklenic dáme na dno kolečko cibule a mrkve, snítku kopru a příslušné množství koření.
Krok 2: Omyté okurky narovnáme do připravených sklenic a zalejeme vychladlým nálevem.
Pokud nám nálev zbyde, lze ho uchovat na příště. Krok 3: Na nálev vše vaříme po dobu 15 minut. Pak necháme vychladnout. Krok 4: Naplněné sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme. Zavařujeme na 80 °C po dobu 15 minut.
Pokud nám nálev zbyde, lze ho uchovat na příště. Krok 3: Na nálev vše vaříme po dobu 15 minut. Pak necháme vychladnout. Krok 4: Naplněné sklenice dobře otřeme a zavíčkujeme. Zavařujeme na 80 °C po dobu 15 minut.
Zveřejněno 10. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nálev na okurky od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmE
Moje poznámka
Nálev na okurky od maminky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkmE
Nejnovější recepty
Sytá bramboračka naší babičky
Přidáno před 2 hodinami
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 3 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 3 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
bajoo před 1 minutou
Těsto na pizzu
[email protected] před 48 minutami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 1 hodinou
Salát Coleslaw
ivanc před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 2 hodinami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 2 hodinami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 2 hodinami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 3 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 3 hodinami
Tématické fráze:
okurkový nálev,
lák na okurky,
nejlepší lák na okurky,
nálev do okurek,
zavařujeme okurky,
zavařování okurek s dekem,
bzenecké okurky,
nálev na láčenky,
cukerín,
okurky láčenky,
lák na okurky recept,
bzenecky nalev,
okurkový lák,
okurky recepty,
nejlepší recepty na okurky,
nejlepší recept na okurky,
nálev,
nálev na okurky bez vaření,
lák na okurky bez vaření,
dia okurky
Suroviny:
voda,
ocet,
sůl,
cukr,
cukerin,
koření nové koření,
pepř celý,
semínka hořčičná,
bobkový list,
okurka čerstvá,
mrkev,
kopr,
cibule
Komentáře (19)
Si to zkuste, dejte vedle mraveniště roztok z cukru a vedle ze sacharinu. Ani ten hmyz to nesežere (sacharin).... A já si to budu ládovat do sebe?
A já taky zavařuji v myčce. Ten nejdelší program (co mám já 124 min na 70stupňů)