Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselo z hokkaido

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 766 kJ /
422 kcal
Bílkoviny10,26 g
Tuky28,24 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 116 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy29,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a slaninu na másle orestujeme dozlatova. Krok 2: Přidáme hojně sladké papriky, lžičku kopru (nebo čerstvý) a krátce orestujeme. Krok 3: Pak přidáme 0,5 litru vody a ochutíme solí, octem a cukrem (podle své chuti). Krok 4: Poté přisypeme nastrouhanou dýni a vše dobře promícháme. Krátce (cca 5 minut) povaříme, přilijeme smetanu a přisypeme kolečka klobásy. Krok 5: Promícháme, dochutíme znovu solí a octem do finální podoby a když se začne vařit, je hotovo.

Zveřejněno 9. 10. 2015

Poznámka autorky Petra Benesova

Polévka je výborná, přítel ani po dvou snězených talířích nepoznal, že to není zelí, ale dýně:-). Dost se divil když jsem mu to prozradila

inspirovala jsem se receptem z Koření od Antonína

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselo z hokkaido

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1PBj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselo z hokkaido

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1PBj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Petra Benesova:Děkuji;-)

savlinka:krásná fotečka:yes:

Tak dnes jsem tuto výbornou polévku také uvařila a je tedy:yes::yes:přidávám foto;-)

Tak fotečka už je přidaná:-) Příště zkusím víc vody a míň smetany, třeba to bude polévkovější:-)

Petra Benesova: Já to povařila jen pár minut a nejsem si jistá, jestli to byly nudle dlouhé, prostě co se dalo nastrouhat, bylo. Ale byla z toho hustá kaše jak na karbenátky. Jak dojdu domů, hodím fotečku:-)

casino:já dala skutečně jen 0,5 litru a hustotu vidíte na fotce. Řídká polévka to jistě není (ani kyselo ze zelí není řídké). Vařit stačí 5-10 minut

Johanka128:
No, zakopaný pes bude asi v délce vaření těch "nudlí"; patrně to je dost choulostivá operace a jak znám hokaido, tak bych to jen nechal přejít varem, pokud vůbec... :-)
Neznám lepší, chuťově takřka neutrální, surovinu k zahušťování než je hokaido.
Mně zde té vody přišlo také málo, ale pokud jsem to nezkoušel ("dlouhé jemné nudle", já krájím na kostky), tak jsem se komentu raději zdržel...:-8

No to mi právě nesedí, že byla maličká a dala jsem jí jen půlku a stejně voda nestačila. Do dneška se to rozleželo tak, že to byla hodně hustá kaše:-) Tak nevím, kde je chyba...jinak chuťově zajímavý, trochu jsem se bála kombinace smetany a octa, ale fajn.

Johanka128:Na kilovou hokaido ten půllitr vody bohatě stačí - ona sama pustí taky hodně vody. Ale jestli byla menší, tak věřím

Na první ochutnání dobrý:-) Trošku jsem improvizovala, místo cibule pórek, slaninu a kopr jsem neměla, tak slaninu jsem vynechala a místo kopru jsem dala sušenou petrželku a místo klobásky Klaso na čínu...jen toho 1/2 litru vody bylo málo...měla jsem malou Hokaido, nastrouhala jsem si cca polovinu a i tak jsem vody musela dát víc, jinak by to nebyla polívka...ale jsem zvědavá na zítra, jestli se to na oběd naleží:-)

Naprosto bombastická polévka!:yes: Vařila jsem ji v pondělí a manžel o ní básní ještě dneska!:-D O víkendu bude znovu...:-p:-p:yes:

Jana Remkova: Za pěknou fotku děkuji:-K

Dovolím si, pokud nevadí přidat foto. Je skvělá :-)

Tématické fráze:
hokaido recepty, hokaido, recepty hokaido, hokaido recept, polivka z hokaido, kyselo z dýně hokaido, hokaido polivka, recept hokaido, dyne na kyselo, hokaido recept, hokkaido recepty, polivka hokaido, recept polivka hokaido, recepty z hokaido, dýňě na kyselo recepty, recepty na oběd na kyselo, recepty z dyne hokaido, nudle hokaido, dynova polevka na kyselo, recept na cinu na kyselo

Suroviny:
dýně hokkaido, slanina, klobása, smetana, máslo, cibule, paprika sušená sladká, kopr čerstvý, ocet, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu