Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrna na paprice s pórkem

Vegetariánské jídlo nemusí být vůbec nudné a jednotvárné. Ochucení vstupních surovin dělá divy a z obyčejných potravin dá vzniknout luxusnímu pokrmu. Cizrna je navíc vysoce nutričně hodnotná. Vyzkoušejte náš recept, jde to i bez masa.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veganotic veganotic

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba namáčení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba namáčení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 008 kJ /
719 kcal
Bílkoviny10,19 g
Tuky44,16 g
Vláknina20,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,03 g
Sůl2,50 g
Sacharidy62,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud používáte sušenou cizrnu, propláchněte ji a přes noc (či alespoň na 5 - 10 hodin) namočte. Poté ji slijte, znovu zalijte vodou a v hrnci přiveďte k varu. Vařte asi 1,5 hodiny do měkka. Krok 2: Krémovější a chutnější bude cizrna uvařená v tlakovém hrnci. Nejjednodušší je použít konzervovanou cizrnu. Krok 3: Když máte uvařenou cizrnu nebo otevřené konzervy, můžete se pustit do vaření. Pórky omyjeme a nakrájíme na šikmé proužky Krok 4: Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte ji na oleji ve větším hrnci (cca 5 minut), poté přidejte papriku a restujte ještě minutu až dvě (ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla). Nechte povařit do měkka. Krok 5: Mezitím obsah jedné plechovky cirzny včetně tekutiny rozmixujte do hladka tyčovým mixérem. Rozmixovaná cizrna poslouží jako zahušťovadlo. Krok 6: Když je cibulka v hrnci měkká, rovněž ji spolu s vývarem rozmixujte tyčovým mixérem. Do hrnce přidejte rozmixovanou cizrnu i nerozmixované luštěniny a nakrájený pórek. Opět přiveďte k varu a na mírném plameni vařte, dokud pórek nezměkne. Krok 7: Poté sejměte z ohně, vmíchejte rostlinnou smetanu a šťávu z půlky citrónu. Ochutnejte a dochuťte další citrónovou šťávou, pepřem, solí, případně špetkou sladké papriky. Podávejte s pečivem, rýží nebo těstovinami.

TIP: Na co se používá cizrna?

Zveřejněno 19. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgw9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mgw9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)Také dělávám, je to výborné s pórkem i paprikou. <3:yes::yes: Pěkný recept i foto:-K

<3 dnes byla k obědu, s rýží a špetkou chilli... výborná!

super :)

Tenhle recept znám už dlouho, jen bez pórku, klasicky jako cizrna na paprice a je to výborné.

Pórek jsem neměla(příště),je uvařeno a splnilo to mé očekávání,je to vynikající:-p:yes:

Dělala jsem bez pórku, jako kuře na paprice a výborné. Cizrnu jsem namáčela přes noc. Přílohou byly bramborové knedlíky.

Tématické fráze:
cizrna na paprice, cizrna recepty, cizrna s porkem, cizrna v plechovce, cizrna kure na paprice, recepty z cizrny, kuře na paprice s cizrnou, recepty s pórkem, kuře na paprice z cizrny, cizrnove kure na paprice, cizrna v papinaku, pórek recepty, porek s cizrnou, cizrna v plechovce recepty, cizrna z plechovky, recept cizrna, cizrna, recept cizrna na paprice, cizrna na paprice recept, recepty cizrna

Suroviny:
cizrna, cibule, paprika sušená sladká, vývar zeleninový, pórek, smetana rostlinná, citron, olej, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu