Jitrnice
Voňavé jitrnice patří k neodmyslitelným pokladům české kuchyně. Kombinace masa, jater, bylinek a koření vytváří jedinečnou chuť, která provoní každý stůl a připomene poctivou tradici zabijačkových hodů.
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Grilované rybí souvlaki
Přidáno před 10 hodinami
Plněné bramborové placky z kaše
Přidáno před 10 hodinami
Koláč s cuketovou nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Kapří hranolky s pučálkou
Přidáno před 11 hodinami
Celerové nugety se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Galetka s rajčaty a brynzou
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejluxusnější křídla v mém životě
mikrogen před 3 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Venduse před 3 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Sonisko před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Sonisko před 4 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
MiskaM před 4 hodinami
Mleté maso zapečené s růžičkovou kapustou
Pepajz před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Pecenesele před 7 hodinami
Čokoládové trubičky
vyletalovajana před 7 hodinami
Cuketový perník
LucieBrabcova před 7 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 8 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
maso vepřové,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (35)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.