Řezy s jablečným sněhem
Nadýchaný jablečný sníh a vláčné těsto tvoří spolu dokonalou kombinaci, která si získá srdce každého milovníka sladkého. Vyzkoušejte recept, který je jednoduchý, rychlý a přitom působivý.
Suroviny pro 1 plech
plech s vyšším okrajem 30 × 20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 283 kJ / 2 936 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,12 g |
Tuky | 144,34 g |
Vláknina | 33,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 590 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 332,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas zapneme na 150 °C.
Krok 2: Jablka okrájíme a nastrouháme na jemné nudličky, které promícháme s citronovou šťávou.
Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky na chvíli odložíme.
Krok 4: Žloutky ušleháme s cukrem do hladkého, téměř bílého krému, který znásobí svůj objem. Poté všleháme olej a mléko a vmícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Krok 5: Těsto nalijeme na menší plech s vyššími okraji, vyložený pečicím papírem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 °C asi 10 minut.
Krok 7: Mezitím ušleháme bílky se špetkou soli, vešleháme cukr. Jablka vyždímáme a vmícháme opatrně do sněhu tak, aby "nespadl".
Krok 8: Jablečný sníh navrstvíme rovnoměrně na předpečený korpus a dopečeme na 150 °C, dokud povrch nezezlátne. Řídíme se vlastní troubou.
Krok 9: Hotový moučník posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 19. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s jablečným sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myzE
Moje poznámka
Řezy s jablečným sněhem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myzE
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 4 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 7 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 8 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 8 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 11 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 12 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 13 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 13 hodinami
Tématické fráze:
buchta s jablky a sněhem,
moučník se sněhem,
moučníky se sněhem,
řezy s jablky a sněhem,
moučník s jablky a sněhem,
jablečný moučník se sněhem,
buchta s bilkovym snehem,
jablečný koláč s bílkovým sněhem,
jablečné řezy,
pečená jablka se sněhem,
jablecna buchta se sněhem,
jablecna buchta s bilkovym snehem,
kolac s jablecnym snehem,
rezy s jablky,
sníh s jablky,
jablečné řezy se skořicovým sněhem a čokoládou,
modřínové řezy,
řezy,
sněhové řezy s jablky,
řezy s jablky a se sněhem
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
jablko,
cukr krupice,
šťáva citronová,
cukr skořice
Komentáře (26)
Někdy nechám naopak korpus plně upéct a pak nahoru už jen sníh a nechat ho zatáhnout do zlatova, ale to je jiný moučník, s ovocem...
AniCiz, ty modřínové šišky pravé jsou