Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
Máte chuť na čerstvé rohlíky a nemáte moc času? Pak je tento recept přímo pro vás. Vyzkoušejte upéct tyto křupavé a měkké rohlíky, které budete mít s kynutím a pečením do jedné hodiny na stole.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 860 kJ / 1 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,98 g |
Tuky | 31,33 g |
Vláknina | 12,80 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 3,30 g |
Sůl | 8,23 g |
Sacharidy | 280,03 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmAK
Moje poznámka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmAK
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 2 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 7 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 22 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 57 minutami
Prošívaná deka
sikulka131 před 1 hodinou
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 2 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 2 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 3 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 3 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 3 hodinami
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 4 hodinami
Jednoduchá roláda
Fikina před 4 hodinami
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 4 hodinami
Tématické fráze:
rychlé domácí rohlíky,
rychlé rohlíky,
recept na rychlé rohlíky,
bleskové rohlíky,
rychlé rohlíky recept,
rychly recept na rohliky,
rychlé domácí pečivo,
rychly rohliky,
rychle pecivo,
rychlé rohlíčky,
domaci rohliky jednoduchy,
jednoduché rohlíky,
recept na rohlíky,
domaci rohliky rychle,
nekysnute rohliky rychle,
rychlý rohlík,
domácí rychlé rohlíky,
rohliky rychle,
recept rohliky rychle,
rychle domácí rohlíčky
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí čerstvé,
sůl,
cukr,
máslo,
mléko,
mouka
Komentáře (95)
Díky za rady
Nie som si istá, či mám olivy a zajtra už do obchodu nepobežím...
Pekný deň!
Původní text Magdalenky: Teraz zapneme rúru, necháme na plechu cca 15 minút, potrieme mliekom (vodou) a pečieme - cca 20 minút pri 200 °C.
Můj přepis pro vás - podrobněji: Nyní zapneme troubu (na 200° C), rohlíky necháme na plechu 15 minut odpočívat (venku na pracovní ploše, ne v troubě), pak je potřeme mlékem nebo vodou a dáme do té vyhřáté trouby (která se zatím vyhřála na těch 200° C) a pečeme přibližně 20 minut. Dobu pečení je nutno ohlídat, každá trouba peče jinak!
Víc podrobněji popsat už to snad nejde, a když něco nevíte, nebo něčemu nerozumíte, je lepší (a slušnější) se prostě zeptat, a ne tady "vykřikovat" pomocí velkých písmen a smajlíků! Ten "šílený smajlk" by spíš patřil vám, za vaší nezdvořilost, určitě ne autorce, protože její recept jinak pochopili všichni a byly to desítky a desítky kuchařek a kuchařů.
Původní text Magdalenky: Teraz zapneme rúru, necháme na plechu cca 15 minút, potrieme mliekom (vodou) a pečieme - cca 20 minút pri 200 °C.
Můj přepis pro vás - podrobněji: Nyní zapneme troubu (na 200° C), rohlíky necháme na plechu 15 minut odpočívat (venku na pracovní ploše, ne v troubě), pak je potřeme mlékem nebo vodou a dáme do té vyhřáté trouby (která se zatím vyhřála na těch 200° C) a pečeme přibližně 20 minut. Dobu pečení je nutno ohlídat, každá trouba peče jinak!
Víc podrobněji popsat už to snad nejde, a když něco nevíte, nebo něčemu nerozumíte, je lepší (a slušnější) se prostě zeptat, a ne tady "vykřikovat" pomocí velkých písmen a smajlíků! Ten "šílený smajlk" by spíš patřil vám, za vaší nezdvořilost, určitě ne autorce, protože její recept jinak pochopili všichni a byly to desítky a desítky kuchařek a kuchařů.
Dajda: díky za prima nápad
Tyhle rohlíky se Ti Magdalenko opravdu povedly!
Finální výtvor zdaleka nevypadal jako na obrázku. Moje "rohlíky" se spíše podobaly jakýmsi podlouhlým placatějším brioškám. Tak nevím, kde se stala chyba.
Těsto se hrozně lepilo, bylo hodně měkké (tekuté), dalo se jakž takž vyválet, ale už se prakticky nedalo svinout. No něco jsem vyrobila a přesunula na plech. S druhou částí už se pracovalo lépe, tak jsem si říkala, jestli jsem těsto přece jen neměla nechat maličko odpočinout, ale magdalenka píše, že se s těstem má pracovat OKAMŽITE. Tak nevím, kde se stala chyba.
Do rohlíčků, které jako rohlíčky ani nevypadaly, jsem se pustila téměř vzápětí, co jsem je vyndala z trouby. Báječně křupavé, s máslem a kouskem jemného sýra nebo meruňkovou zavařeninou a s hrnkem kávy s mlékem tvořily ideální snídani! Tady se chyba evidentně nestala!
Poznámka: pokud pečete v horkovzduchu, tak stačí cca 15min, ale asi záleží i na troubě :)
Za mě palec hore a od teď na chalupe nebudu muset kvůli rohlíku 2km do krámu :D
ještě musím natrénovat motání
děti si je ale chválily navzdory vzhledu, s míchanýma vajíčkama výborná snídaně, díky za recept
K receptu nejsou žádné komentáře.