Podmáslové vdolky s posýpkou
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke kávě nebo snídani, za to stojí.
Suroviny pro 1 dávka
9-12 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 466 kJ / 2 501 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 67,20 g | 
| Tuky | 54,27 g | 
| Vláknina | 16,47 g | 
| Cholesterol | 140 mg | 
| Sodík | 139 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 427,81 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
	Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.
	Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (9-12). Z každého uděláme bulku, z ní pak na prst nízkou "placku". Všechny uložíme na plech s pečicím papírem nebo fólií a necháme vykynout.
	Krok 4: Po vykynutí všechny potřeme vejcem, posypeme posýpkou a upečeme ve vyhřáté troubě (190 °C asi 20 minut).
	Krok 5: Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 11. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Podmáslové vdolky s posýpkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzyD
Moje poznámka
					
				
Podmáslové vdolky s posýpkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzyD
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zdravé vdolky, 
						
						
							zdravé vdolky recept, 
						
						
							podmáslové koblížky, 
						
						
							recepty s podmáslím, 
						
						
							pečené bulky na vdolky, 
						
						
							vdolek s posýpkou, 
						
						
							pernikova posypka, 
						
						
							potírání vdolku, 
						
						
							vdolek s podmáslím nekynuté, 
						
						
							podmáslové muffiny, 
						
						
							vdolky s podmáslím recept, 
						
						
							podmaslové placky, 
						
						
							recept na vdolky, 
						
						
							pernikova posypka recept, 
						
						
							nekynute podmaslove vdolky, 
						
						
							zdrava podmaslova tvarohová buchta, 
						
						
							vdolky zdravě, 
						
						
							zdravý tvarohový vdolek, 
						
						
							vdolky postup, 
						
						
							staročeská posypka recepty
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							sladěnka, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							podmáslí, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							posýpka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (5)
http://www.pekarnomanie.cz/sladove-vytazky-sladenk...