Podmáslové vdolky s posýpkou
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke kávě nebo snídani, za to stojí.
Suroviny pro 1 dávka
9-12 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 466 kJ / 2 501 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 67,20 g | 
| Tuky | 54,27 g | 
| Vláknina | 16,47 g | 
| Cholesterol | 140 mg | 
| Sodík | 139 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 427,81 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
	Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme 60-90 minut vykynout. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.
	Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dílky (9-12). Z každého uděláme bulku, z ní pak na prst nízkou "placku". Všechny uložíme na plech s pečicím papírem nebo fólií a necháme vykynout.
	Krok 4: Po vykynutí všechny potřeme vejcem, posypeme posýpkou a upečeme ve vyhřáté troubě (190 °C asi 20 minut).
	Krok 5: Vychladlé pocukrujeme.
Zveřejněno 11. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Podmáslové vdolky s posýpkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzyD
Moje poznámka
					
				
Podmáslové vdolky s posýpkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LzyD
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 56 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zdravé vdolky, 
						
						
							zdravé vdolky recept, 
						
						
							podmáslové koblížky, 
						
						
							recepty s podmáslím, 
						
						
							pečené bulky na vdolky, 
						
						
							vdolek s posýpkou, 
						
						
							pernikova posypka, 
						
						
							potírání vdolku, 
						
						
							vdolek s podmáslím nekynuté, 
						
						
							podmáslové muffiny, 
						
						
							vdolky s podmáslím recept, 
						
						
							podmaslové placky, 
						
						
							recept na vdolky, 
						
						
							pernikova posypka recept, 
						
						
							nekynute podmaslove vdolky, 
						
						
							zdrava podmaslova tvarohová buchta, 
						
						
							vdolky zdravě, 
						
						
							zdravý tvarohový vdolek, 
						
						
							vdolky postup, 
						
						
							staročeská posypka recepty
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							sladěnka, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							podmáslí, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							posýpka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (5)
http://www.pekarnomanie.cz/sladove-vytazky-sladenk...