Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z cukety a papriky

Univerzální zeleninové omáčky připravovaly už naše babičky. Příprava je velmi jednoduchá a použití široké. Omáčku z cuket a paprik můžete kombinovat s rýží, k masu nebo jen tak na topinku. A co neskončí na talíři dnes, můžete zavařit na později.

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kedlubna kedlubna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 976 kJ /
3 818 kcal
Bílkoviny49,50 g
Tuky160,05 g
Vláknina65,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13,37 g
Sůl34,75 g
Sacharidy523,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, které nasypeme do hrnce. Krok 2: Přidáme sůl, olej, worcesterskou a sójovou omáčku a kečup. Zmírníme plamen a necháme vařit 30 minut za občasného důkladného promíchání. Krok 3: Pokud se rozhodneme zavařovat, řádně vymyjeme sklenice. Krok 4: Směs plníme do sklenic, řádně očistíme jejich hrdla a zavíčkujeme. Krok 5: Zavařujeme na 85 °C asi 15 minut.

TIP: Konzervace zeleniny: Není to jen sušení a mražení

Zveřejněno 6. 8. 2008

Poznámka autora kedlubna

Někdy jsou červené kapie drahé, tak dávám jen 1 kg paprik zelených.

Chutná jako kupovaná omáčka Uncle bens

http://www.kedlubna.tym.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkqq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dkqq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zavařit tuto omáčku jsem se chystala už nějakou dobu. Dnes jsem vyzkoušela a je opravdu výborná. Jen jsem dala sladký kečup a ještě ananasový kompot i se šťávou a mražený ananas.
Zaslouží si bod.

zaváříme 4 násobnou várku. Uf, už to je nekonečné. Do poloviny jsme dali bambus :-8 Tak jsem na to zvědavá <3

Včera jsem vyzkoušela :-) dobré je to :yes:

Recept mě moc nenadchnul-potřebují sdělat nadůrodu cuket,a tady jich spotřebuji cca 15 % surovin z celého receptu-ten nadpis Cuketová máčka je dost zavádějící....

Dnes jsem poprvní ochutnala na špagetách, co jsem si navařila do zásoby podle tohoto receptu a už dlouho skladuji...byla to mňamka

Protože jsem se potřebovala zbavit cuket a paprik,zkusila jsem a je to super-i když tedy bez omáček,ale kečup jsem použila jemný,páč byly ostré papriky,vypadá krásně a chutná výborně,měla jsem i ke chlebu s máslem a jsem blažená.Budu vařit další várku :-K

Uz jsem take udelala a je vyborna...... Delala jsem bez sojovky nemela jsem ji. E:yes:

Eva Šepáková 29. 7. 2016 07:52
Dělám jí víc jak 30 let jenom přidávám výhonky /stonky/ česneku a poslední dobou bambusové výhonky.:-):-)

Letos určitě udělám,děláme 3 druhy ale tenhle ještě nebyl.
Určitě dávám za receptík :yes::-p;-)

Výborné :yes:;-) Loni jsem podle tohoto receptu omáčku dělala, a zítra se na ní chystám zase ;-):yes:

uff, zrovna jsem dodělala a rovnou z trojnásobné dávky:-D:-D to víš, křeček:-8:-D
do půlky jsem přidala ananas, do druhé červené fazole a chilli:-p;-):yes:
je to skvělá dobrota.. už se těším na zimu.. až se zeptá, co jsem dělala v létě, otevřu dveře do špajzu:-8:-D:-D:-D

Dnes jsem udělala další várku, je to opravdu :-p:yes:

Tématické fráze:
domácí uncle bens s cuketou, uncle bens s cuketou, uncle bens po česku, zavařování cukety, unclebens z cukety, cuketová omáčka, uncle beans z cukety, recepty cuketa zavařování, zavařování cuket, ancle bens, kečup z cukety, cuketa s paprikou, omáčka uncle benś z cukety, omáčky z cukety, cuketa zavařování, ano šéfe recepty, recepty z cukety zavarovani, omáčka z cuket, uncle benz z cukety, omáčka s cukety

Suroviny:
cuketa, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, cibule, olej, kečup sladký, kečup ostrý, omáčka worcesterová, omáčka sojová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu