Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 785 kJ / 2 578 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,11 g |
Tuky | 181,37 g |
Vláknina | 8,82 g |
Cholesterol | 981 mg |
Sodík | 12,72 g |
Sůl | 31,41 g |
Sacharidy | 36,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve začneme s přípravou náplně. Maso nakrájíme na kostky a v mlýnku umeleme. Přidáme obě papriky, pepř, sůl, vejce, vodu a rozetřený česnek se solí. Vše ručně důkladně promícháme a necháme odpočinout.
Krok 2: Vepřový bok v celku upravíme na úhledný obdélník. Z kratší strany vyřízneme nožem otvor tak, aby nám vznikla hluboká kapsa. Rukou lehce zkontrolujeme vnitřní prokrojení. Kapsa se nesmí nikde proříznout!
Krok 3: Kapsu naplníme připravenou směsí - náplní a otvor klasicky zašijeme. Aby maso po upečení mělo pěkný tvar, svážeme ho potravinářským provázkem.
Krok 4: Svázané maso přemístíme do pekáče. Důkladně potřeme směsí z hmoždíře, podlijeme trochou vody (cca 1 dl), přidáme 2 lžíce sádla. Můžeme přidat i zbytek kůže s masem, který nám zbyl z úpravy masa.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C, celkem 30 minut nepřikryté. Pak snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 2 hodiny zakryté alobalem. Dopékáme nezakryté na 160 °C podle potřeby, cca 30 minut.
Maso v průběhu pečení poléváme výpekem a dle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Maso v průběhu pečení poléváme výpekem a dle potřeby podlijeme vývarem nebo vodou.
Zveřejněno 13. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovský plněný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3myr
Moje poznámka
Silvestrovský plněný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3myr
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 15 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 3 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 7 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 10 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 11 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 12 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 13 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 14 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 14 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 16 hodinami
Tématické fráze:
paprikový bok recept,
vepřový bok,
vepřový bok recepty,
plneny veprovy bok,
plněný vepřový bok recepty,
vepřový bok s paprikou,
vepřový bok recept,
plněný bok,
veprovy bok v paprice,
recept na úpravu vepřového boku,
silvestrovský bok alobalu,
vepřový bok paprikovy,
kapsa s veproveho boku,
bok v celku,
recept na paprikový bok,
veprovy bok napaprice,
bok v paprice,
uprava veprovy bok,
maso plnněný boku,
vepřový paprikový bok
Suroviny:
bok vepřový bez kosti,
maso hovězí mleté,
bok uzený,
plec vepřová,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl,
voda,
vejce,
česnek,
sůl,
rozmarýn sušený,
koření oregáno sušené,
feferonka,
sůl hrubozrnná,
med,
sádlo,
česnek,
sádlo,
vývar masový
Komentáře (8)