Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 241 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,20 g |
Tuky | 12,41 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 81 mg |
Sodík | 4,00 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 5,30 g |
Postup přípravy
Náplň nám zabere asi 1/3 plochy králičího plátku. Roládu zatočíme. Vezmeme další plátek šunky a položíme jej na roládu. To je důležité, aby se králičí maso při pečení nevysušovalo.
Potravinářským provázkem rolády svážeme. Krok 2: Rolády vložíme do pekáče, poklademe listy šalvěje a větvičkou tymiánu. Podlijeme asi 1 dl vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme přikryté 25 minut. Pak pekáč odklopíme, podlijeme vínem a necháme péct nepřikryté dalších 45 minut na 180 °C. Za uvedenou dobu se nám rolády krásně propečou. Vyndáme je na prkénko a necháme lehce vychladit. Pak je osvobodíme od provázků a dáme do samostatné nádoby. Udržujeme v teple. Krok 3: Ze smetany, mouky, hořčice, rajského protlaku a 1-2 naběraček horkého přecezeného výpeku vymícháme hladkou zavářku. Budete-li chtít více omáčky, můžete výpek nahradit 1 naběračkou horkého vývaru z kostí králíka. Krok 4: Výpek přecedíme do kastrolu, ve kterém budeme připravovat omáčku. Přivedeme k varu a postupně, za stálého prošlehávání metličkou, přiléváme připravenou zavářku. Na opravdu mírném ohni ji necháme provařit asi 15 minut. Krok 5: Na úplný závěr přidáme plátek másla, promícháme a hotovou omáčku odstavíme. Vznikne nám úžasně jemná a chutná omáčka. Podáváme s kousky velikonoční nádivky nebo s přílohou, kterou máte rádi.
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vzno
Moje poznámka
Roláda z králíka, plněná velikonoční nádivkou, sýrem, schwarzwaldskou šunkou a kapustovými listy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vzno
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 40 minutami
Babiččina kulajda
rapav před 58 minutami
Loštické kuře
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Sahula před 1 hodinou
Ledvinky na paprice
Sahula před 2 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 4 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 5 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 5 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 5 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak vykostit kralika,
roláda z králíka,
velkonoční pečení,
roláda plněná velikonoční nádivkou,
nádivka s králikem,
králičí rolada,
velkonoční menu recepty,
velkonoční jídla,
velkonoční meny,
roláda z vykosteneho králíka,
roláda z vykoštěného lrálíka,
hovězí závitky plněné vaječnou nádivkou,
schwarzwaldská šunka,
schwarzwaldská roláda,
schwarzwaldská šunka recept,
recepty kralik rolada,
velkonoční králik,
kuřecí roláda plněná nádivkou,
recepty z králíka,
králik domácí recepty
Suroviny:
králík,
hořčice francouzská,
olej olivový,
sůl hrubozrnná,
šunka schwarzwaldská,
listy kapustové,
ledvinky králičí,
šalvěj,
tymián,
víno bílé suché,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
hořčice,
protlak rajčatový,
máslo
Komentáře (7)