Rybí vývar čirý
K Vánocům neodmyslitelně patří také rybí polévka. V tomto receptu představujeme vývar z rybích odřezků, zeleniny a koření. Čirý vývar poté doladíme na másle osmahnutou zeleninou a jikrami s mlíčím.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 752 kJ / 4 482 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 430,97 g |
| Tuky | 227,64 g |
| Vláknina | 122,10 g |
| Cholesterol | 3,08 g |
| Sodík | 3,33 g |
| Sůl | 7,51 g |
| Sacharidy | 118,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odřezky z ryb a zeleninu, nakrájenou na velké kusy, včetně koření, vložíme do studené vody a přivedeme k varu. Následně přilejeme martini nebo víno a necháme táhnout klidně 2 hodiny.
Krok 2: Po uvaření necháme zcela vychladnout. Zchladlou tekutinu poté přecedíme přes jemné síto, odřezky ryb, zeleninu a koření vyhodíme.
Krok 3: Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo, fenykl a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky. Vše osmahneme v hrnci na másle, zalijeme vývarem a přidáme očištěné jikry a mlíčí. Krátce necháme povařit.
Krok 4: Použijeme-li kapustičky a hrášek, povaříme je doměkka v malém množství osolené vody. Tekutinu uchováme a na závěr přidáme do polévky.
Zveřejněno 28. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
Moje poznámka
Rybí vývar čirý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDJq
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 13 minutami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 4 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 9 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 12 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 12 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 12 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 12 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 12 hodinami
Tématické fráze:
rybí vývar,
rybí vývar recept,
ryby vyvar,
rybí polévka vývar,
recept na rybí vývar,
rybí vvar,
vývar z ryb,
recept rybi vyvar,
rybí polévka,
rybi vyvat,
vyvar rybi recept,
jak nahradit jikry do rybí do polévky,
rybý vývar recept,
jak nahradit a jikry,
rybí vývar,
polevka rybí vývar,
asijský rybí vývar,
jak na rybi vyvar,
vývar rybí,
silný rybí vývar
Suroviny:
kapr,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
celer,
fenykl,
cibule,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
máslo,
mlíčí,
mrkev,
bulva celerová,
petržel,
celer,
fenykl,
hrášek,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (5)