Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá toskánská polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 942 kJ /
2 615 kcal
Bílkoviny117,74 g
Tuky152,62 g
Vláknina27,16 g
Cholesterol 53 mg
Sodík 21,61 g
Sůl57,85 g
Sacharidy181,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Česnek nakrájíme na tenké plátky a na oleji ho velmi krátce orestujeme a přidáme do vývaru s rajčatovou šťávou. Dále přidáme nakrájené fazolové lusky, cherry rajčátka překrojené na půlky a vaříme zhruba 5 minut. Ke konci dochutíme solí, provensálským kořením nebo bylinkami a dle potřeby dosladíme cukrem. Krok 2: Po dobu přípravy polévky si nakrájíme rohlíky na plátky, můžeme je potřít máslem, uložíme na plech, posypeme směsí strouhaného sýra, na nudličky nakrájené šunky a špetky provensálského koření a dáme do trouby zapéct, až se sýr roztaví. Vkládáme do polévky těsně před podáváním. Já měla vývar z kostky, fazolky sterilované na sladkokyselo a část rajčat obyčejných, velkých nakrájených na dílky. Olej použijeme i jiný, pokud nemáme olivový. Vše je uvedeno zhruba, nemusí se úplně přesně vše dodržet.

Zveřejněno 3. 11. 2008

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: časopis Tina

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá toskánská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkNP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá toskánská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkNP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Barnaby , jsem moc ráda, že polévka nezklamala.:-K

Všem velice chutnalo - doporučuji!

Tématické fráze:
toskánská rajčatová polévka, toskánská fazolová polévka, polévka z fazolových lusků, toskánská rajská polévka, tomatová polévka recept, fazolová polévka z lusků, rajčatová polévka z toskánska, rajská polévka toskánská, rychlá polévka, tomatová fazolová polévka, tomatová polévka s bazalkou, rychla tomatova polevka, papriková polévka, toskánska vepřová krkovička, rajcatova polevka toskanska, toskánská tomatová, toskánská fazolová, toskánské koření, toskánská rajčatová, toscanská polévka recept

Suroviny:
bujón, šťáva rajčatová, rajče cherry, lusky fazolové, olej olivový, česnek, sůl, cukr, koření provensálské, rohlík, sýr tvrdý, šunka, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu